Asezat langa Mures, Vurparul era teama imprejurimilor. Certuri politice, batai, hotii si alte rautati se intamplau aproape in fiecare zi. Rasare soarele Iisus Biruitorul i intr-o zi, cativa ostasi s-au abatut pe acolo. A fost destul sa le graiasca si sa le cante ceva de la Oaste, pentru ca sa se aprinda indata un []Asezat langa Mures, Vurparul era teama imprejurimilor. Certuri politice, batai, hotii si alte rautati se intamplau aproape in fiecare zi.

Rasare soarele Iisus Biruitorul i intr-o zi, cativa ostasi s-au abatut pe acolo. A fost destul sa le graiasca si sa le cante ceva de la Oaste, pentru ca sa se aprinda indata un foc mare. Cine ar fi crezut ca in acest inghet sa poata arde un foc. i totusi el a fost aprins de torta Duhului pe care o poarta pe drumuri umilii faclieri ai Oastei.

Mai spuneti-ne, mai cantati-ne , se rugau staruitor, la iesirea din biserica, oamenii. i fratii le-au vorbit pana tarziu, le-au dat carti si o foaie Isus Biruitorul , pe care o luasera intr-o doara. i samanta a inceput sa incolteasca.

Infloreste pustiulRugati si chemati staruitor, fratii din jur le vin in ajutor.

Domol curge raul de mila si de harA Celui ce-n iubire murit-a pe calvar.

Ca niciodata, lacrimi sfintesc pamantul aspru pe care alta data sange cursese din belsug Gheata pacatului se topeste Pustiul infloreste Dumnezeu face minuni si azi. i fronturile Oastei sunt pline de astfel de minuni.

Unde s-a inmultit pacatulharul s-a-nmultit mai mult.

Nicaieri n-am vazut mai multe lacrimi cu suspine si mai multa ravna de-a asculta Cuvantul ca aici Cand un frate graieste in Casa Domnului, sufletele se strang ca un ciorchine, sa soarba toate cuvintele ce se rostescCata bucurie in cer si pe pamant, cand un pacatos se-ntoarce cu lacrimi la Domnul Hristos! i de-ar fi pacatul asa de mare incat sa ajunga la cer, dragostea li-i mai mare, caci ea intrece si cerurile.

Sau cum a spus Ap. Pavel: Acolo unde s-a-nmultit pacatul, harul s-a-nmultit si mai mult (Rom 6, 1).

Tineretul i iata, vin si tineri Frati si surioare au parasit desertaciunea si hora lui satan, ingenunchind la Crucea Domnului Iisus si daruindu-I Lui vietile lor tinere Tinerimea se trezeste.

Pe...