Am citit, am ascultat, am discutat cu multi frati despre acest subiect. Tinzi, uneori, sa le dai dreptate celor care cauta modele si care zic ca nu mai sunt in vremea asta modele. Insa oare chiar asa sa fie? Nu mi-am permis sa le spun unor tineri mai infumurati, mai ingamfati, ca degeaba cauta modele []Am citit, am ascultat, am discutat cu multi frati despre acest subiect. Tinzi, uneori, sa le dai dreptate celor care cauta modele si care zic ca nu mai sunt in vremea asta modele. Insa oare chiar asa sa fie? Nu mi-am permis sa le spun unor tineri mai infumurati, mai ingamfati, ca degeaba cauta modele demne, atata vreme cat ei insisi nu vor sa fie model pentru altii. i aceasta perdea dupa care se ascund, de regula, unii tineri, cu greu o poti da la o parte.

Dar sa privim in propria noastra ograda, a celor credinciosi. Cele mai minunate modele pentru noi sunt Domnul Iisus si Maica Sa cea sfanta. Dar vor zice unii ca asta este prea greu. Bine, atunci hai sa luam Biblia, dupa care se ascund multi, facand ani de zile studiul biblic, si sa ne cautam modele. Pare-se insa ca, uneori, studiind Biblia, nu se cauta modele, ci o cunostinta care mai mult ingamfa.

E bine sa cunoastem ce au facut cei dinaintea noastra, dar sa nu ne raportam la altii, ci la propria noastra persoana.

Biblia ne arata o multime mare de modele din toate timpurile, din toate paturile sociale si de barbati si de femei. i ne ofera solutii practice de rezolvare in toate domeniile Dar oare cati ne silim sa urmam aceste modele? Poate ne multumim ca am citit multe capitole intr-o zi, cautand sa retinem cat mai multe versete. Nu este nici un rau in asta, ci este foarte bine. Dar Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa schimbe viata noastra, sa patrunda in inima...