Iubire! Aceasta o vrea Domnul Iisus de la tine si de la mine. El locuieste in noi prin credinta, dar ramane si lucreaza in noi prin iubire (Efes 3, 14-19; 4, 15-16). Toate trec, se vor sfarsi; numai iubirea ramane. i Domnul nu este multumit de noi si cu noi, daca avem celelalte daruri, dar []Iubire! Aceasta o vrea Domnul Iisus de la tine si de la mine. El locuieste in noi prin credinta, dar ramane si lucreaza in noi prin iubire (Efes 3, 14-19; 4, 15-16).

Toate trec, se vor sfarsi; numai iubirea ramane. i Domnul nu este multumit de noi si cu noi, daca avem celelalte daruri, dar am parasit iubirea (Apoc 2, 2-5). De aceea, cand ne cerceteaza, El nu ne intreaba ce ispravi am facut, ce fapte deosebite am savarsit, ci, privindu-ne si punand mana pe inima noastra, plin de duiosie si sfanta gelozie ne intreaba tacut: Ma iubesti, Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia? Asa l-a intrebat Domnul pe ucenicul Sau la Marea Tiberiadei, dupa invierea Sa. Da, Doamne, a raspuns Petru la cele doua intrebari ale Domnului, stii ca Te iubesc! Cand insa este intrebat a treia oara: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? Cuvantul a sfredelit adanc inima lui Petru, ca orice intrebare pe care Duhul o trimite direct inimii noastre. i Petru a raspuns: Doamne, Tu toate le stii; stii ca Te iubesc! i a dovedit aceasta, dandu-si viata pentru El.

Cititorule! Ai putea sa raspunzi si tu la fel? i daca noi vorbim si cantam despre dragostea Lui, sa nu uitam ca El ne-a spus: Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu (In 14, 23). Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul (I In 3,...