Deci multumim lui Dumnezeu pentru aceasta minunata si binecuvantata seara si noapte petrecuta aici impreuna. i noi, cei batrani, daca am fost printre voi, ne simtim parca si noi tineri. i multumim lui Dumnezeu ca se implineste intr-adevar in viata noastra Cuvantul Sau din Psalmi: intinereste ca vulturul . Dumnezeu ne da noua puterea de a []Deci multumim lui Dumnezeu pentru aceasta minunata si binecuvantata seara si noapte petrecuta aici impreuna. i noi, cei batrani, daca am fost printre voi, ne simtim parca si noi tineri. i multumim lui Dumnezeu ca se implineste intr-adevar in viata noastra Cuvantul Sau din Psalmi: intinereste ca vulturul .

Dumnezeu ne da noua puterea de a intineri mereu. Ca seva care curge prin trupul nostru vine din radacina cea puternica a Buciumului Vietii, care este Iisus.

Intr-adevar, in Hristos nimeni nu este batran. Fara Hristos, vezi atat de multi tineri care deja sunt imbatraniti. Oameni epuizati, oameni storsi, care nu mai au nici un fel de scop in viata lor. Traiesc ca un animal, ba poate ca si mai rau.

Ce sens vesnic si fericit a dat vietii noastre cunoasterea lui Hristos! Fiti fericiti ca-L cunoasteti pe Domnul! Devotati-va Lui cu toata puterea si nu umblati dupa El schiopatand si tanjind.

Alipiti-va de Domnul, faceti acel contact divin cu El, cum face becul cu uzina, ca sa capete putere de iluminat si de incalzit.

Alipiti-va de Hristos si stati uniti cu El, pentru ca El v-a dat vietii cel mai inalt si mai stralucit sens. Toate trebuintele noastre, chiar si cele trupesti, se implinesc deplin in Hristos cand noi suntem total devotati si hotarati pentru ElVa vorbesc de la experienta a 70 de ani. Eram copil cand am plecat pe calea lui Dumnezeu. Nu implinisem 15 ani. Eram atat de fericit! i de atunci au trecut atatia ani si ani. Cand ii am in urma, mi se pare ca a fost un vis. Cand ii aveam inainte, nici nu ma gandeam ca voi ajunge la acest numar. i acum binecuvant pe Dumnezeu cu toate cuvintele inimii si cu toate simturile fiintei mele, pentru ca S-a indurat si a privit spre un fir de praf, cum eram. Uitat de toti, un copil cum s-ar zice ca al nimanui. Domnul S-a indurat de mine.

Dar cand am auzit prima data vocea Lui, atunci mi am deschis inima. i cand Domnul m-a chemat la El, atunci m-am predat total lui Hristos. N-am mai pastrat nimic pentru altii. Poate ca acesta a fost singurul lucru pen tru care Domnul a privit cu blandete si cu bunatate la neputinta mea. i, daca S-a indurat El sa-mi randuiasca o ast fel de viata in care a trebuit sa trec prin atatea incercari (saptezeci de ani nu-i un numar mic), a fost numai ca sa vad cat de puternic este El, cat de bun este El si cat de aproape-i de fiecare dintre acei care se hotarasc pentru El.

Noi, care avem viata in urma, avem moartea in fata. i de dusmanul din fata mai usor te stii pazi. De fapt, pentru noi, Dumnezeu a acoperit chipul Mortii, pentru ca este scris: Cine Ma urmeaza pe Mine nu va vedea moartea . Il va vedea pe DomnulSuntem pregatiti pentru aceasta.

Dar altceva am vrut sa spun: cei care sunt tineri au moartea in urma. i de vrajmasul din spate mai greu te poti feri.

Nu numai pentru ca ai binecuvantarea lui Dumnezeu asigurata pentru totdeauna, predandu-te Lui, dar ai si anulata primejdia mortii pentru totdeauna. Cine Il iubeste pe Dumnezeu si se preda Lui, acela are asigurata viata vesnica.

Am dori din toata inima sa gandim la toate aspectele acestea acum, la inceputul acestui an. i cand Dumnezeu ne-a daruit bucuria aceasta, pentru noi nu se mai pune problema nici a mortii, nici a nenorocirii, nici a unor primejdii, pentru ca Domnul nostru, daca suntem hotarati pentru El, le-a anulat pe toate, le-a acoperit pe toate Hristos S-a asezat intre vrajmasii nostri si noi. Noi nu mai avem de-a face vrajmasul, cu Satana, cu ispita, cu moartea, cu nenorocirea. Pentru ca intre ele si noi este Hristos. Daca ne-am hotarat pentru El si ne-am alipit de El, El este pentru noi ocrotire si paza pentru totdeauna.

Suntem fericiti ca Domnul ne-a adus la cunoasterea aceasta. Deci, bucurati-va de ea si atasati-va total de Hristos.

Uniti-va cu El pana la acel punct de sudura sufleteasca ce se face numai la alb, la acest alb imaculat si etern pe care ni-l da Hristos, prin Sangele Lui cel sfant, cand ne curata. i la acel punct de caldura inalt si stralucit care ne uneste pentru totdeauna cu Dumnezeu.

Da, asa sa ne unim cu Dumnezeu. Atunci vom fi total fericiti, cand vom fi total hotarati pentru El.

Ne bucuram din toata inima de aceasta seara si din nou multumim Domnului si-L rugam pe Domnul sa binecuvanteze familia iubita care cu dragoste ne-a ospatat aici in aceasta seara.

Oboseala trece, dar bucurii ca acestea raman neuitate pentru totdeauna. Nu va uitati nici la oboseala care va mai chinuie cate putin. Cautati din toata inima sa traiti puternic momentul acesta cu toata semnificatia lui. Priviti-va unii pe altii si...