Un om ma intreba asta-vara: Oare cand se vor gata rautatile din lume? Oare cand va veni iar binele si dragostea intre oameni? O, dragul meu, i-am raspuns eu, citeste cu luare-amin te Biblia si vei afla acolo raspunsul cuvenit. Toate Scripturile spun ca in vremile din urma lumea va merge cu pasi repezi []Un om ma intreba asta-vara: Oare cand se vor gata rautatile din lume? Oare cand va veni iar binele si dragostea intre oameni? O, dragul meu, i-am raspuns eu, citeste cu luare-amin te Biblia si vei afla acolo raspunsul cuvenit.

Toate Scripturile spun ca in vremile din urma lumea va merge cu pasi repezi spre decadere sufleteasca. O generala decadere sufleteasca va cuprinde lumea si omenirea. Vor veni vremi de stricaciuni sufletesti si rautati care n au fost de la inceputul lumii.

Apoi am vazut ridicandu-se o fiara mare si balaurul ii dete puterea si scaunul lui de domnie i si-a deschis fiara gura si a inceput sa rosteasca hule impotriva lui Dumnezeu i i s-a dat stapanire peste orice semintie, peste orice norod, peste orice limba si orice neam. i se vor inchina ei toti locuitorii pamantului, ale caror nume n-au fost scrise in cartea vietii Mielului Care a fost junghiat. Cine are urechi de auzit sa auda (Apoc. 13).

Fiara aceasta este Antihristul, ce se va ridica in vremile de apoi. Vremile lui Antihrist sunt profetite in Scriptura ca vremi de o generala decadere sufleteasca; ca vremi de o impotrivire pe fata contra Evangheliei. Poate ca suntem inca departe, foarte departe de acele vremi. Singur Tatal Ceresc stie acest lucru. Nu se poate insa tagadui faptul ca vremile noastre incep sa semene cu vremile de apoi. Inaintam parca spre vremile lui Antihrist. Antihrist parca haladuieste prin lume.

Semnele lui Antihrist au inceput parca a se ivi in lume. Au inceput parca a se ivi in trei feluri, pe care le arata si Scripturile:Ivirea lui Antihrist va fi precedata de grozave stricaciuni sufletesti. O cumplita decadere sufleteasca acesta este semnul cel dintai al vremii lui Antihrist. In acest inteles scria Apostolul Pavel tesalonicenilor: In privinta venirii Domnului nostru Iisus Hristos, va rugam, fratilor prea degraba zguduiti in cugetul vostru, sa nu va amageasca nimeni cu nici un chip. Caci ziua Domnului nu va sosi pana ce nu va veni lepadarea de credinta si nu se va da pe fata omul nelegiuit, fiul pierzarii (II Tes. 2, 1-12). Adica Apostolul Pavel le spune tesaloni cenilor sa fie linistiti, caci lumea inca nu-i destul de stricata pentru ivirea lui Antihrist si venirea Domnului. Dar de atunci, lumea s-a mai copt si s-a mai pregatit cu rautatile pentru ivirea lui Antihrist.

Antihrist se va ivi apoi ca o impotrivire pe fata contra lui...