Vorbirea fratelui Goilean Teodor la nunta de la Comanesti 6 octombrie 1974 Cum sa pot uita eu, Doamne, ceea ce-i de neuitat, ceea ce pe lumea asta nici nu poate fi-aratat? Neuitat, neuitat este tot ce Tu mi-ai dat Fratii mei scumpi si dragi, aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul ca noi []Vorbirea fratelui Goilean Teodor la nunta de la Comanesti 6 octombrie 1974Cum sa pot uita eu, Doamne,ceea ce-i de neuitat,ceea ce pe lumea astanici nu poate fi-aratat?Neuitat, neuitateste tot ce Tu mi-ai dat Fratii mei scumpi si dragi, aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul ca noi sa ne bucuram si sa ne simtim fericiti, ca noi sa ascultam si sa privim cu ochii nostri ceea ce inaintasii nostri ar fi dat ani de chinuri si de suferinte ca sa ajunga [sa vada] intr-o zi ca aceasta.

Veti putea uita fratiile voastre ceea ce Dumnezeu a facut in viata fratiilor voastre, vreodata? Omul care traieste cu adevarat Cuvantul lui Dumnezeu spune ca in cantarea de mai inainte, atat de minunat: Cum sa pot uita eu, Doamne? Fiecare dintre noi sau nu chiar fiecare, dar cei mai multi am gustat din fericirea mincinoasa a lumii acesteia, am gustat prietenia ei, am gustat dulceata ei si am crezut ca aceea era adevarata bucurie, ca aceea era adevarata fericire cu care te alegi din lumea aceasta.

Dar de cand L-am aflat pe Hristos, de cand umblam impreuna cu El, ne-am schimbat fiecare dintre noi, caci am vazut ca toate lucrurile din aceasta lume ne au insotit pana intr-un loc si apoi ne-au parasit, lasandu-ne singuri. Copilaria ne-a insotit pana intr-un loc si apoi ne-a parasit s-a dus senina catre altii , iar noi am ramas singuri in drum; noi ne-am dus inainte si ea a ramas in urma.

Au venit anii maturitatii i intrebati-i pe cei care sunt mai batrani, care au ajuns deja la anii batranetii, sa spuna cum toate lucrurile din aceasta lume ne-au parasit rand pe rand Dar cei ce au ramas cu Hristos, cat de fericiti sunt astazi, ajunsi la anii batranetii toti cei care L-au primit in viata lor si traiesc dupa voia lui Dumnezeu.

Cunosc un frate din sat de la noi care are 86 de ani. Cat este el de fericit ca si-a trait intreaga viata cu Dumnezeu! Daca ai sta cu el ani de zile, zile intregi, nu ti-ar spune si nu ti-ar vorbi nimic despre durerile pe care le poarta in trupul lui sau despre ceea ce il apasa la batranete. Ci totdeauna cauta sa spuna deslusit despre felul minunat in care Dumnezeu l-a purtat in viata. Acest suflet a trait cu adevarat si a simtit cu adevarat dragostea lui Dumnezeu.

Cred ca fiecare dintre fratiile voastre care vreti cu adevarat sa traiti dupa cum cere Cuvantul lui Dumnezeu ati simtit si ati vazut cat de minunat este ceea ce face Dumnezeu in fiecare inima.

Pana si parintii ne parasesc pe fiecare dintre noi Ori ca noi trebuie sa plecam din casa din cauza situatiei materiale din familie, ori ca trebuie sa plece ei din aceasta viata, din cauza varstei inaintate. Dar sa nu uitam ca Dumnezeu ne-a sapat pe mainile Lui. Ne poarta pe mainile Lui si ne iubeste, si ne vrea cu orice pret. De aceea sa nu uitam nici una din binefacerile Lui, sa nu uitam ce ne-a facut noua Dumnezeu.

Un poet persan, calatorind odata pe o carare, spunea ca a simtit intr-un loc ca vine un miros de trandafir. A luat in mana o frunza si a intrebat-o: Frunza, tu esti trandafir? Iar ea raspunse: Nu sunt trandafir, dar am trait langa un trandafir .

Fratii mei scumpi si dragi, noi, care stam azi aici langa Hristos, noi, care stam si mirosim miresma binecuvantata, maine ne vom intoarce fiecare la ale noastre, dupa ce am stat aici cateva clipe. Ne vom duce din nou fiecare la necazurile noastre, sa ne ducem crucea noastra. Macar acum sa lepadam toata grija cea lumeasca de la noi Astazi, cand am venit devotati cu intreg sufletul si cu intreaga inima noastra in casa lui Hristos, in mijlocul fratilor si in adunarea lui Dumnezeu, sa ne dam seama ca si noi, ca maine, va trebui sa ducem parfumul lui Hristos precum frunza aceea care a trait langa trandafir; asa sa purtam mireasma lui Hristos.

Vantul o fi dus si frunza aceea care a trait langa trandafir la sute de metri sau poate kilometri de locul trandafirului, dar ea a pastrat mereu in ea mireasma de trandafir, purtand-o cu ea pretutindeni.

Sa pastram si noi ceea ce auzim in ziua aceasta ca...