Ceea ce traim astazi este tocmai fagaduinta facuta de Mantuitorul ucenicilor Sai, in momentul inaltarii Sale la cer. N-avem nevoie de nimic altceva, pamanteste vorbind, decat de o putere. i, in acelasi timp, duhovniceste vorbind, aceasta putere primita prin Duhul Sfant in Ziua Cincizecimilor este taina puterii noastre de credinta. Este marturia ca Iisus Hristos, []Ceea ce traim astazi este tocmai fagaduinta facuta de Mantuitorul ucenicilor Sai, in momentul inaltarii Sale la cer. N-avem nevoie de nimic altceva, pamanteste vorbind, decat de o putere. i, in acelasi timp, duhovniceste vorbind, aceasta putere primita prin Duhul Sfant in Ziua Cincizecimilor este taina puterii noastre de credinta. Este marturia ca Iisus Hristos, ca Duhul Sfant, ca Sfanta Treime a inceput o lucrare in noi si o duce la desavarsire. Taina puterii in viata crestinilor este marea dorinta si marea lupta a tuturor celor care, nascandu-se din nou, vor sa traiasca aceasta viata nu dintr-o apa materiala, ci dintr-o apa spirituala, aceea a lacrimilor de cainta.

Intotdeauna, oamenii au luptat pentru putere. i-au cautat-o in anumite locuri si au cautat un anumit fel de putere.

Omul politic cauta puterea politica, sa conduca, sa domine. Ajuns in creasta puterii, manat de valul luptelor electorale, promite ca va face marea cu sarea, apoi tot ceea ce a promis se intoarce catre el. Puterea cu care a fost investit este pusa nu in slujba celor multi, ci in slujba propriilor interese.

Altii umbla dupa puterea de a face minuni. Vor cu orice pret sa obtina o putere. i pentru ca nu o pot obtine de la Dumnezeu, o obtin de la cel rau, de la diavolul. () i dupa multe feluri de putere umbla omul, dar una singura este care duce la mantuire, aceea care vine de la Duhul Sfant. Oare cum se poate vedea in viata noastra ca incepe sa lucreze Duhul Sfant, ca avem aceasta putere. Puterea care vine de la Duhul Sfant nu este o putere omeneasca. Ea depaseste intelegerea noastra. Ea este un dar venit o data cu darul nasterii noastre din nou si este un efect al trairii acestei nasteri din nou. In masura in care ne golim de noi insine, in masura in care ne lepadam de noi insine, in masura in care eul nostru se micsoreaza si lasam pe Duhul Sfant sa lucreze in viata noastra, incepe sa lucreze si aceasta putere. i atunci cum o vedem? O vedem ca lucreaza in viata noastra prin aceea ca simtim o putere asupra pacatului. Nu prin meritele noastre, ci prin prezenta Duhului Sfant in viata noastra, Care a inlocuit vointa noastra, in sensul pozitiv al cuvantului, cu vointa Lui. i nu mai suntem ai nostri si spunem atunci cu Sfantul Apostol Pavel: Nu eu mai traiesc, ci Iisus Hristos traieste, El traieste in mine; El este la carma mintii mele, El este la carma inimii mele, El imi stapaneste cuvantul, El vede cu ochii mei, El vorbeste cu gura mea, El face fapta buna, nu eu o fac. Eu am fost ales si este un mare har sa ma foloseasca in lucrarea Sa, ca eu sa devin o mana a Lui cu care El sa aline o suferinta, cu care El sa sature un flamand, cu care El sa imbrace pe unul sarac si gol, cu care El sa mearga in temnite si sa duca nadejde si mangaiere la cei care zac in intunericul si in umbra mortii si care nu intrezaresc o raza de lumina. ()Iata, dragii mei, ce inseamna a avea pe Duhul Sfant in viata! Inseamna a iubi cu...