Tot ce facem sa facem cu rugaciune si blagoslovenie ca sa se pogoare harul Sfantului Duh peste noi. Fara de Mine nu puteti face nimic , zice Domnul. Astazi s-au inmultit ispitele pentru calugar, pentru ca ispititorul a capatat putere si indrazneala. Rautatea in om nu este atat din noi, cat de la ispititorul care continuu []Tot ce facem sa facem cu rugaciune si blagoslovenie ca sa se pogoare harul Sfantului Duh peste noi. Fara de Mine nu puteti face nimic , zice Domnul.

Astazi s-au inmultit ispitele pentru calugar, pentru ca ispititorul a capatat putere si indrazneala.

Rautatea in om nu este atat din noi, cat de la ispititorul care continuu ne pandeste ca sa ne clatine pozitia.

Nimeni nu vrea sa stie ca cel mai mare lucru este sa te cunosti cu adevarat pe sine, cine esti cu adevarat. Asta este cea mai mare virtute.

Nicaieri Ortodoxia nu ne obliga sa vedem greselile altuia, ci sa ne vedem pe noi si sa ne smerim si sa ne consideram mai rai ca toti.

Fara dragoste nicio nevointa nu are valoare. Dragoste, pace si acoperamantul ascultarii.

Dumnezeu este iubire, dar iubire cu masura, cu hotar. Hotararile Sfintelor Sinoade spuneau: Parutu-S-a Duhului Sfant si noua si erau convinsi ca hotararile lor erau de la Dumnezeu. Si nu s-a facut nici unul din cele sapte mari Soboare Ecumenice fara mari minuni. Si noi acum lepadam hotararile Sfintelor Soboare in numele dragostei.

Staretul Dionisie Duhovnicul de la Sfantul Munte Athos, Editura Prodromos, 2009sursa>www.urcusspreinviere.ro