Vorbirea fratelui Leon Andronic de la nunta de la Comanesti 28 iulie 1985 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul! i bine v-am gasit, fratilor iubiti si scumpe surori! De mult am asteptat bucuria aceasta si, iata, acum se implineste sub ochii nostri. Iubiti miri si []Vorbirea fratelui Leon Andronic de la nunta de la Comanesti 28 iulie 1985In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul! i bine v-am gasit, fratilor iubiti si scumpe surori!De mult am asteptat bucuria aceasta si, iata, acum se implineste sub ochii nostri.

Iubiti miri si nasi, si parinti [ai mirilor], voua ma adresez in primul rand, ca suntem () la o nunta. Dar nu la o nunta oarecare, la o nunta obisnuita, ci ne gasim la o nunta duhovniceasca (), la o nunta in care este chemat Domnul Iisus, apostolii Lui, Maica Domnului si toti sfintii, care-L iubesc pe Hristos. i voi toti puteti fi sfintii lui Dumnezeu, daca staruiti sa va puneti viata voastra de acord cu Cuvantul lui Dumnezeu, asa cum a citit mai inainte antevorbitorul meu, ca fratii, cand au auzit cuvantarea lui Petru, au ramas strapunsi in inima si au intrebat: Ce sa facem? . i voi, fratilor, daca ati venit la aceasta nunta si poate ca unii ati venit pentru prima data sau a doua oara si vreti sa va folositi sufleteste de aceasta intalnire, faceti-va si voi scolarii Duhului Sfant, asa cum i-a numit Parintele Iosif pe toti cei care intra in Lucrarea Oastei Domnului. Caci aici, la picioarele Mantuitorului, am invatat multe lucruri, pe care nu ne-au putut invata parintii nostri, profesorii nostri si nimeni din lumea aceasta asa cum ne-a invatat Cuvantul lui Dumnezeu, pe care am pus mana din clipa in care Domnul ni l-a descoperit.

Dragi frati, scumpe surori si voi, prieteni care ati venit sa vedeti ce se petrece la o astfel de nunta, luati nota si invatati din tot ce vi se va spune, caci aveti ce invata. Sa facem o comparatie intre astfel de nunti si nuntile lumesti, nuntile destrabalate, nuntile acestea care pacat ca fura binecuvantarea lui Dumnezeu de la biserica, fiindca pe urma o batjocoresc cu rachiu, cu vin, cu bere, cu dansuri si, la urma, se termina cu cutite asa cum foarte bine a spus un frate din Bucovina la o nunta la care am fost in aceasta primavara. El, cu lacrimi in ochi, marturisind Cuvantul lui Dumnezeu, a spus: Plang de bucurie ca sunt la aceasta nunta, dar plang si de durere, ca nunta mea nu s-a sfarsit asa cum se sfarseste aceasta nunta. Nunta mea s-a terminat cu o moarte, cu un cutit infipt in inima unuia care era plin de bautura. De aceea va fericesc pe voi, fratilor, ca sunteti la o nunta in care Duhul lui Dumnezeu se salasluieste nu intre voi , ci intru voi .

Cand spunem: Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si pe toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste nu intre noi, ci intru noi. Va rugam sa luati aminte la acest intru noi. i, daca va duceti acasa in seara aceasta si va rugati, sa rostiti cuvantul acesta. Intru noi sa Se salasluiasca Duhul lui Dumnezeu. Numai asa ne este de folos aceasta rugaciune, cand Duhul lui Dumnezeu Se va salaslui intru noi, nu intre. Ca nu ne foloseste la nimic daca-I langa, ci trebuie sa fie in launtrul nostru.

Acesta este un folos al scolarului Duhului Sfant care a venit aici sa invete o lectie.

Noi inainte n-am cunoscut Cuvantul lui Dumnezeu. Mergeam si noi ca toata lumea aceasta la nunti, la petreceri, la baluri, la lucruri lumesti, pentru ca nu cunosteam Cuvantul lui Dumnezeu. Dar cand a sunat clipa binecuvantata si ne-a chemat Dumnezeu si pe noi la aceasta Lucrare de mantuire, din clipa aceea am lepadat tot ce a fost firesc, tot ce a fost pamantesc si ne-am incadrat in aceasta Lucrare. Va spun, ma simt fericit acum, la cei 77 de ani, ca permisele mele pe care le-am avut ca ceferist le-am consumat mergand numai la frati, numai la adunari si numai intre fratii nostri scumpi, pe care i-am cercetat in toata tara aceasta. Faceti si voi la fel, fratilor! Cheltuiti-va banii vostri, permisele voastre pe care le aveti de la CFR si tot ce aveti pentru ca sa cercetati astfel de adunari, de unde sa veniti acasa plini de Duhul Sfant, plini de putere, ca sa vedeti ce lucrare minunata face aceasta Miscare in Biserica noastra.

Multumiri fie aduse lui Dumnezeu ca a ridicat un preot si un urmas vrednic care ne-a adus aici unde suntem astazi. N-avem cuvinte sa-I multumim lui Dumnezeu In casa noastra a coborat raiul, fratilor! Cand tu, ca sot si sotie, esti in credinta, raiul este in casa ta. Ce-ai zis tu, a zis si nevasta. Ce a zis nevasta, ai zis si tu. Ce ai zis tu si nevasta, au zis si copiii. Cu ce zic copiii credinciosi, parintii sunt de acord. Acesta este raiul! Aceasta-i fericirea! Acesta-i rostul Lucrarii acesteia care a venit in tara noastra, in Biserica noastra, sa transforme aceasta lume si s-o faca mai buna, mai sfanta, mai curata, mai desavarsita. Aceasta-i voia lui Dumnezeu: sfintirea voastra. Noi aici nu facem altceva decat sa [invatam ca], intorcandu-ne acasa, sa fim mai buni, mai curati, mai sfintiti. ()Zice Cuvantul lui Dumnezeu asa: Sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiti intelepti, dar, si vegheati in vederea rugaciunii . Fratilor dragi, ce fericiti vor fi toti acei pe care ii va gasi Domnul, la venirea Sa, veghind si rugandu-se! Rugaciunea este telefonul nostru cu Dumnezeu. Cand ne rugam, noi stam de vorba cu Dumnezeu. Cand citim Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu, atunci sta de vorba Dumnezeu cu noi. El ne invata, noi primim invatatura, ne schimbam si ne transformam asa cum ne cere Cuvantul lui Dumnezeu si apoi, in rugaciunile noastre, Ii spunem Lui tot ce avem pe inima (si bune, si rele, tot ce avem). i-L rugam asa cum s-a rugat si fratele in rugaciune sa ne schimbe Dumnezeu, sa ne transforme, sa ne innoiasca.

Fratilor dragi, avem copii. Acesti copii sunt odrasle binecuvantate. Am vazut adineaori, cand inca nu erati toti aici, o batranica plina de ani cu un nepotel de mana. titi cat m-a impresionat lucrul acesta? Daca toti bunicii si daca toti parintii i-ar atrage dupa ei pe copilasii lor, pe nepoteii si pe nepoatele lor, atunci n-ar mai fi crasmele pline si n-ar mai huidui pe strada toti si n-ar mai da cu piciorul la minge pe-acolo ci ar veni sa invete si ei un lucru bun, un lucru sfant, un lucru curat aici, la aceasta scoala a Duhului Sfant. De aceea, fratilor, luati aminte.

Mai presus de toate, sa aveti o dragoste fierbinte unii pentru altii, caci dragostea acopera o sumedenie de pacate. Fratii mei si scumpe surori, daca tu iti iubesti copilul tau sau pe fratele tau, ii faci tu vreun rau? Nu! Ii faci numai bine. Pentru ca tu il iubesti. i aceasta dragoste pe care o ai tu nu te lasa sa faci pacatul. Deci, frate! Daca vrei sa fii scapat de pacate, de patimi, umple-te de aceasta dragoste a lui Dumnezeu si vasul tau sa fie plin ras, ca sa se reverse de aceasta mare binecuvantare a lui Dumnezeu, dragostea. Toate virtutile raman aici pe pamant, dar dragostea trece in vesnicie. De ce? Pentru ca Dumnezeu este dragoste si cine iubeste este din Dumnezeu. Cine nu iubeste nu-i din Dumnezeu. Cine uraste e de la cel rau, fratilor.

Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca Cuvantul lui Dumnezeu. i daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu. Pentru ca in toate lucrurile sa fie slavit Dumnezeu prin Iisus Hristos, a Caruia este slava si puterea in vecii vecilor. Iubitii mei frati, multe, foarte multe ar fi de vorbit. Dar, vorba fratelui de adineaori, mai sunt atatia frati care si...