Deci iata ca se poate in cel mai frumos fel sa realizam niste lucrari neuitate prin colaborare frateasca. Asa ca parerea mea este sa colaboreze tot mai multi si la tot mai multe, cu gandul sa iasa din toate acestea ce-i mai frumos. Ca ceilalti, ascultand, desigur ca vor simti. i atunci cand o lucrare []Deci iata ca se poate in cel mai frumos fel sa realizam niste lucrari neuitate prin colaborare frateasca.

Asa ca parerea mea este sa colaboreze tot mai multi si la tot mai multe, cu gandul sa iasa din toate acestea ce-i mai frumos. Ca ceilalti, ascultand, desigur ca vor simti. i atunci cand o lucrare este de nota zece, nimeni n-o sa mai faca obiectii.

Cand mai este de nota sapte, opt, atunci, pe ici, pe colo, mai trebuie pusa o virgula, un bis. i atunci lucru iese mai bine asa cum am gandit. Din colaborare totdeauna iese un lucru mai frumos.

Cultivati spiritul de colaborare.

Impartasiti-l si celorlalti, ca de la inceput acesta este si rostul cenaclurilor literare si al cercurilor noastre de citire si de studiu: sa-si impartaseasca unii altora si sa primeasca observatiile pe care le face unul sau altul asupra a ceea ce se face. Din aceasta nu poate sa iasa decat ceea ce este bine. i ceea ce este si scopul nostru: slava lui Dumnezeu si izbanda Lucrarii Sale.

Deci e foarte necesara colaborarea ori de cate ori va puteti intalni si dati-va silintele sa va creati ocazii sa va puteti intalni. Daca nu toti impreuna, macar doi, trei, din cand in cand, colo si colo si cel putin intre doi, trei impartasiti-va ceea ce lucrati, spuneti-va parerea si primiti-va sugestiile. Ca sa puteti face lucrari de tot mai buna calitate in interesul lui Dumnezeu si al Lucrarii Sale.

Cuvinte la Sarbatorile Literare / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2012