Domnul i-a deschis inima Faptele Apostolilor 16,14 Privesc la chipul de mai jos. Ce este? O usa? Da! De la o casa oarecare? Nu, ci de la o inima! Dar, daca ma uit mai de aproape, raman cam intristat de chipul acestei porti incuiate. Lacatul de la intrare spune intristator: Stapanul nu este []Domnul i-a deschis inima Faptele Apostolilor 16,14 Privesc la chipul de mai jos. Ce este? O usa? Da! De la o casa oarecare? Nu, ci de la o inima! Dar, daca ma uit mai de aproape, raman cam intristat de chipul acestei porti incuiate.

Lacatul de la intrare spune intristator: Stapanul nu este aici. El nu este acasa. Vrei sa intri in casa aceasta? Te-asigur ca nu-ti va placea inauntrul ei! In casa aceasta nu vei gasi decat paianjeni, gunoi si necuratenii. Caci asa este orice casa, orice inima de unde lipseste Stapanul ei cel adevarat.

Lacatul acesta arata apoi o istorie atat de trista pentru casa la usa careia sta!In primul rand, ne aduce aminte de cele ce s-au petrecut in noaptea Nasterii, cand in tr-un intreg oras, pentru Fiul lui Dumnezeu nu s-a aflat loc de poposire. Pretutindeni a intal nit numai lacate si porti incuiate.

Apoi, poarta aceasta zavorata ne spune despre starea nenorocita a atator mii de oa meni a caror inima zace zavorata sub puterea pacatului.

Iisus umbla si astazi si bate la portile in cuiate, dar nimeni nu se indura sa deschida. Atatia si atatia oameni ingaduie pacatului, placerilor si lumii sa le treaca pragul casei, dar cand e vorba de Domnul si Evanghelia Lui, spun ca nu e loc. Pentru El n-au decat lacate si zavoare. O, ce lucru grozav este acesta!Chipul de mai inainte arata starea cea mai nenorocita in care se poate gasi cineva. Caci ce poate fi mai grozav decat o inima in chisa pentru Dumnezeu si pentru mantuire?Iar starea aceasta nu vine deodata, ci pe incetul. Azi un pacat, maine altul impietresc ini ma, facand-o nesimtitoare pentru chemarile Dom nului. Rugaciunea se rareste; e din ce in ce mai scurta si mai rece. Cantarile nu-ti mai plac; la biserica si la adunare te duci tot mai rar, pana cand parasesti de tot cautarea mantuirii. De vezi un frate, il ocolesti, apoi nu te mai sinchisesti de el, ca si de un strain. Lacatul greu al pacatului si nepasarii ti-a inchis cu totul inima, zavorand-o atat de grozav, incat nici o raza de lumina nu mai poate pa trunde inauntru. Aceasta e ceea ce se cheama o inima cazuta in impietrirea pacatului. O astfel de inima este si cea pe care o arata chipul de mai inainte.

Draga cititorule! Eu nu stiu in ce stare te afli tu, in ce stare este inima ta fata de Dom nul si mantuire. Priveste insa chipul acestei i nimi de mai sus. i apoi uita-te si la cea din pieptul tau. Nu cumva este vreo asemanare intre ele? Poate ca porti si tu acest lacat ne norocit la usa inimii tale si poate ca incepi a-l simti, insa n-ai puterea sa-l descui, sa-l arunci, sa scapi de el. Dar nu deznadajdui, iubitul meu! Bunatatea si dragostea lui Dumnezeu te pot mantui si pe tine, putand deschide si descuia si inima ta.

Cheia mantuirii este in mana Domnului.

Trei chei spunea un vestitor al Evangheliei foloseste Domnul Dumnezeu pentru...