1. Hristos Iisus, Dumnezeul nostru, este Dumnezeul cel fara de inceput. Inainte de a fi Timpul, cand era numai Vesnicia, El era. Caci Timpul, adica veacurile, au inceput o data cu creatiunea vazuta si va sfarsi o data cu ea (Evrei 1, 2). El este dinainte de Timp si va ramane si dupa el. Prin []1. Hristos Iisus, Dumnezeul nostru, este Dumnezeul cel fara de inceput.

Inainte de a fi Timpul, cand era numai Vesnicia, El era.

Caci Timpul, adica veacurile, au inceput o data cu creatiunea vazuta si va sfarsi o data cu ea (Evrei 1, 2).

El este dinainte de Timp si va ramane si dupa el.

Prin Hristos au fost facute si Spiritul, si Materia, si Timpul. i toate acestea se tin prin El.2. Oricine Il priveste pe Hristos numai ca pe un om se insala si pacatuieste, El fiind Dumnezeu si inainte de a fi om,si in timpul intruparii Sale,si dupa ce a parasit viata pamanteasca. i tot asa greseste si acela care Il considera pe Domnul numai Dumnezeu, cu toate ca El S-a identificat deplin cu firea omeneasca, suferind toate durerile, lipsurile si ispitele ei (Evrei 4, 16).

Numai privind la prezenta permanenta a acestor doua firi in Mantuitorul nostru Iisus Hristos putem intelege drept Adevarul si Lucrarea puterii Sale.3. Fiecare fiinta si fiecare lucru, fiecare adevar si fiecare realitate Il au in ele pe Hristos: prezenta Lui, adeverirea ca izvorasc din El.

Din El ne tragem obarsia cu totii impreuna, cu tot ce avem, spune Scriptura (Fapte 17, 28).

Tot ce este curat, bun, uman, cinstit, frumos si vred nic de primit, in fiecare opera si in fiecare suflet,este partea din Hristos, pusa de Dumnezeu acolo.

Nimic n-a fost facut fara El,cum nu este un fruct fara samanta.4. El este Acela care tine Nordul, adica Intelepciunea care conduce totul de Sus.

El este Sudul, adica Puterea care stapaneste pana in adancuri,El este Dreptatea de la Apus si pana la Rasaritul indepartat, care cumpaneste si rasplateste totul.

El este Iubirea care lumineaza si incalzeste totul de la Rasarit pana la Apusul indepartat,formand astfel cele doua dimensiuni nesfarsite ale Crucii Sale, in care se imbratiseaza totul, fiind si Linia si Cercul. i linia care despartesi cercul care uneste.5. Daca intr-un suflet este Hristos, aceasta se vede indata. Dupa cum usor se poate vedea cand este undeva lumina si...