In Biblie sunt doua cladiri subrede. Una e la Matei 7, 27. Pe aceasta o rastoarna vanturile si apele, pentru ca n-avea temelia pe piatra. Alta e la 1 Corinteni 3, 15. Aceasta are temelie, dar materialul cladit pe aceasta temelie e slab si nu rezista focului. Sa lamurim aceasta invatatura. Pe cea de la []In Biblie sunt doua cladiri subrede. Una e la Matei 7, 27. Pe aceasta o rastoarna vanturile si apele, pentru ca n-avea temelia pe piatra. Alta e la 1 Corinteni 3, 15. Aceasta are temelie, dar materialul cladit pe aceasta temelie e slab si nu rezista focului.

Sa lamurim aceasta invatatura. Pe cea de la Matei 7, 27 am talcuit-o in cartea cu Pildele Mantuitorului, pe larg, la pag. 64. Acum sa luam pe cea de la 1 Corinteni, cap. 3. O vom explica in legatura cu o istorioara.

Un tanar bogat, care traia in desfatarile lumii si de cele sufletesti nici habar nu avea, avu intr-o noapte un vis mantuitor.

Se facea ca ajunsese in rai si se desfata in frumusetile de acolo, insotit fiind de Ap. Petru, care ii dadea explicatiile de lipsa. Intr-un loc vazu cladindu-se un palat stralucitor. Tot materialul ce se folosea la zidit era de aur si argint stralucitor. Pentru cine se cladeste acest palat maret? Pentru Nicolae, servitorul tau, raspunse Ap. Petru. Pentru servitorul meu? intreba mirat tanarul Dar Nicolae, servitorul meu, nici nu va sti sa foloseasca un astfel de palat El locuieste intr-o casuta mica El se va rataci intrun astfel de palat.

Ap. Petru nu raspunse nimic. Mersera mai departe si ajunsera intr-un loc unde se cladea un bordei foarte subred si slab. Maestrul care lucra la el incerca sa-i faca peretii cu trestie, fan si paie, pe care le lega la un loc, le presa si apoi le lipea cu lut. Dar asta ce inseamna? intreba tanarul mirat. Asa ceva n-am mai vazut in viata mea sa cladeasca cineva cu paie si fan? O mica scanteie va preface in scrum si cenusa o astfel de casa de paie i pentru cine se cladeste acest bordei subred? Pentru tine! raspunse Ap....