Domnul Iisus este Cel care poate sa ne vindece si trupeste, si sufleteste. El este Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre. Cand cineva are o suferinta, o boala in trupul lui, atunci, fara sa se mai gandeasca prea mult, merge la doctor sa primeasca un tratament pentru vindecare, potrivit cu boala lui. i, daca []Domnul Iisus este Cel care poate sa ne vindece si trupeste, si sufleteste. El este Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre.

Cand cineva are o suferinta, o boala in trupul lui, atunci, fara sa se mai gandeasca prea mult, merge la doctor sa primeasca un tratament pentru vindecare, potrivit cu boala lui. i, daca este o boala care necesita operatie, atunci este nevoie sa se faca, urgent, aceasta interventie chirurgicala, ca sa se scoata rautatea din partea afectata a organismului, pana nu este prea tarziu. Tot asa este si duhovniceste. Daca ai o boala sufleteasca mai grea, atunci este nevoie de o operatie mai mare, ca sa scoti raul acesta care tine sufletul amortit si fara viata.

Domnul Iisus ne da medicamentul potrivit cu boala noastra sufleteasca. i ce minunat este atunci cand constientizam acest lucru!Binefacerea si recunostinta Cine poate sa spuna oare ca el este sanatos deplin? Cat timp suntem in trupul acesta si in viata aceasta, avem nevoie mereu de Doctorul sufletelor noastre, de Domnul Iisus. Ce minunat este atunci cand El ne vindeca, ne tamaduieste de toate legaturile vrajmasului si ne daruieste iertarea Lui deplina! i daca am fost vindecati de boala cumplita a patimilor si din robia vrajmasului, sa nu uitam sa-I multumim Domnului, asa precum au uitat cei noua leprosi, vazandu-si de drumul lor, in loc sa se intoarca si sa multumeasca Mantuitorului Hristos ca s-au vindecat. Sa ne ridicam, ca niste inviati din morti, si sa spunem tuturor oamenilor cat bine ne-a facut noua Dulcele nostru Mantuitor si Rascumparator al sufletelor noastre.

Fericiti carora s-au iertat faradelegile si carora s-au acoperit pacatele zice proorocul David (Ps 31, 1). Domnul Iisus ne daruieste iertarea atunci cand venim la El, dar cu o singura conditie: sa ne lepadam de noi insine si sa-L urmam pe El pana la moarte. Asa cum spune fratele Traian Dorz, in cantarea aceasta: N-am sa uit, Iisuse Doamne, niciodata, / Din ce greu, prin ce minune m-ai scapat,/ N-am sa uit iubirea Ta nemasurata, / Dragostea si grija Ta cea minunata: / C-am fost mort, si dintre morti m-ai inviat, / Dintre morti m-ai inviat!Jertfa r scump r toare O, ce fericire este sa fii...