Sa ii urmam si noi pe cei de mai sus, si prin rugaciuni continue sa dispretuim viata noastra, si nimic sa ne impiedice de la acest lucru. Intr-adevar, daca incercam, nu exista ceva care poate sa ne fie piedica. Oare insa avem nevoie de vreun loc, sau de vreo vreme speciala? Orice loc si orice []Sa ii urmam si noi pe cei de mai sus, si prin rugaciuni continue sa dispretuim viata noastra, si nimic sa ne impiedice de la acest lucru. Intr-adevar, daca incercam, nu exista ceva care poate sa ne fie piedica.

Oare insa avem nevoie de vreun loc, sau de vreo vreme speciala? Orice loc si orice vreme sunt potrivite pentru rugaciune. Asculta despre ea din nou pe Invatatorul lumii care zice: In orice loc, ridicand maini sfinte, fara manie si indoieli (I Timotei 2, 8).

Daca ai constiinta curata de patimile salbatice, fie ca te afli in piata, fie in casa, fie pe cale, fie pe mare, fie ca stai la tribunal, fie in han, fie ca te afli in atelier, si in orice loc ai fi, vei putea sa chemi puterea lui Dumnezeu.

Deci, va rog ca stiind bine acest lucru, impreuna cu postul sa ne ingrijim si de rugaciunea continua si, astfel, sa dobandim de aici pentru noi insine insotirea dumnezeiasca, incat avand ajutorul Lui, si viata aceasta sa o petrecem asa cum doreste Dumnezeu, si in veacul viitor sa ne invrednicim de iubirea Sa de oameni, cu indurarile Domnului nostru Iisus Hristos, impreuna cu Parintele Sau Cel fara de inceput, si cu Sfantul Duh, Caruia I Se cuvine slava, cinstea si inchinaciunea, acum si pururea si in veci vecilor. Amin. (Comentariu la Facere, 30, E.

P.

E. 3, 288-300. P.

G. 53, pp. 279-282)Sfantul Ioan Gura de AurDin cartea Cuvinte de aur vol. 5 Rugaciunea, taria si puterea sufletului