O data cu planul Lucrarii, Duhul Sfant i-a descoperit Parintelui Iosif si temelia pe care sa zideasca aceasta Lucrare. Prin lumini tot mai puternice, i-a aratat repede si sigur, tot mai clar, pas cu pas, ce trebuie sa faca si cum trebuie sa zideasca. Astfel, el a inteles si a stiut de la inceput ca []O data cu planul Lucrarii, Duhul Sfant i-a descoperit Parintelui Iosif si temelia pe care sa zideasca aceasta Lucrare.

Prin lumini tot mai puternice, i-a aratat repede si sigur, tot mai clar, pas cu pas, ce trebuie sa faca si cum trebuie sa zideasca.

Astfel, el a inteles si a stiut de la inceput ca taina si puterea biruintei lui si a Oastei stau si vor sta in Hristos. In Cuvantul Viu al lui Hristos. In Puterea Vie a lui Hristos, in Jertfa Vie a lui Hristos cel Rastignit.

Toata lucrarea mantuirii noastre, va spune el inca de la inceput, sta si va sta numai in Crucea si in Jertfa lui Iisus cel Rastignit.

Crucea si Jertfa Lui de pe Golgota au facut, si vor face, lucrarea mantuirii noastre. Fara aceasta Jertfa, toata lupta si truda noastra sunt in zadar. Toata lupta noastra si toata nadejdea noastra pentru mantuire, stau numai in credinta si in increderea noastra neclintita in Crucea si in Jertfa vie a lui Iisus cel Rastignit. De fapt, Lucrarea Oastei Domnului este aflarea si vestirea lui Iisus cel Rastignit Deci, fratii mei, cu ochii tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, la Iisus cel Rastignit, dupa cum a spus si a scris marele Apostol Pavel ca n-am avut de gand sa stiu intre voi nimic altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit (I Cor. 2, 2), si cu ochii tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Iisus (Evrei 12, 2) .

De fapt, aceasta nu era o descoperire, ci, mai degraba, o redescoperire.

Hristos era in mijlocul nostru, dar noi nu-L cunoscusem.

Batea la usa noastra, dar noi nu-L simteam.

Ne vorbea de langa noi, dar noi nu-L auzeam.

Era trimis la noi sa ne aduca mantuirea slavita, dar noi nu-L primeam. Caci nu fusese nimeni sa ne trezeasca din somnul pacatelor in care zaceam. Nici sa ne arate limpede calea si lumina din intunericul si ratacirile prin care bajbaiam. Acum Hristos era inaltat cu toata puterea, cu toata caldura si cu toata hotararea sufletului, in fata tuturor sufletelor si in mijlocul tuturor starilor.

Acum chemarea Lui o auzeam cu totii limpede, staruitoare si dulce cum n-o mai auziseram niciodata. Cel ce ni-L arata, simteam ca Il...