Primiti in inima pe Domnul Iisus! Hotarati-va si mai puternic pentru El. Iar cei care v-ati hotarat innoiti-va legamantul, sa-l tineti mai frumos, mai curat, pentru ca venirea Domnului sa va gaseasca credinciosi. Aceasta, la venirea Lui. Dar pana atunci, sa ajutam la fericirea poporului nostru, la ridicarea demnitatii noastre ca popor credincios si crestin. []Primiti in inima pe Domnul Iisus! Hotarati-va si mai puternic pentru El. Iar cei care v-ati hotarat innoiti-va legamantul, sa-l tineti mai frumos, mai curat, pentru ca venirea Domnului sa va gaseasca credinciosi. Aceasta, la venirea Lui. Dar pana atunci, sa ajutam la fericirea poporului nostru, la ridicarea demnitatii noastre ca popor credincios si crestin. Sa fim o pilda de credinciosie, de ascultare, de curatie, de smerenie, de harnicie, de economisire, de supunere mai-marilor nostri si de purtare demna in mijlocul tuturor celor intre care suntem.

Aceasta este porunca lui Hristos si aceasta este invatatura Oastei.

Binecuvantam pe Domnul acum, dupa atatia ani, cand ne vedem atat de multi. Insa cel mai frumos lucru este ca, in ziua sarbatorii, sa-ti aduci aminte de cei care ti-au pregatit-o. In ziua eliberarii, sa-ti aduci aminte de cei care s-au sacrificat pentru ca tu sa poti ajunge sa te bucuri de aceasta eliberare. In ziua cand noi numaram cu miile adunarile noastre, binecuvantam stapanirea patriei noastre care intelege ca noi, in mijlocul societatii acesteia, suntem ca o sare care ferim de putreziciune si care cautam sa salvam aceasta societate de la tot ceea ce este rau si putred, si murdar. Suntem nu numai o lumina in mijlocul pamantului, ci suntem o samanta necesara prin care Dumnezeu vrea sa ridice mereu alte si alte generatii, pana cand tot poporul nostru va fi nascut din nou si nu se va mai pomeni de coruptie, de furt, de necinste, de murdarie si de pacat in viata noastra, ci vom binecuvanta pe Dumnezeu de la o margine a tarii la cealalta, privindu-ne unii pe altii ca niste frati.

Asa vrea Dumnezeu sa ajungem. Asa tinteste Lucrarea Oastei sa renasca intreg poporul nostru. [Sa fie] o samanta care, in mijlocul credintei parintilor nostri, in mijlocul Bisericii noastre stramosesti, aduce nu o schimbare, cum s-a mai spus, a invataturii, a dogmelor, a canoanelor. Nu aceasta! Ci innoirea vietii. Trairea Cuvantului. Daca noi cantam la biserica: Toata viata noastra lui Hristos s-o dam , apoi sa I-o dam! i daca spunem: Cati in Hristos v-ati botezat, toti in Hristos v-ati imbracat , sa ne imbracam in Hristos! Sa nu fie cantarea noastra o minciuna, in cele doua ceasuri de Liturghie. Ci sa fie o realitate in toata saptamana noastra, si afara din biserica. Sa nu fie Hristos un prizonier, un inchis in biserica noastra, la Care sa mergem la vorbitor o data sau de doua ori pe luna, un ceas sau doua, sa-L asteptam. i, dupa ce am iesit, sa-L lasam pe Hristos inchis in altar, inchis in biserica si sa ne ducem fara Hristos la munca noastra, la comertul nostru, la preocuparile noastre si la toate celelalte.

Hristos sa fie in mijlocul nostru si-n mintea noastra si El sa ne controleze calitatea muncii noastre. El nu ne lasa sa dam nici un rebut.

Hristos nu ne lasa sa punem mana pe nimic si sa ascundem.

Hristos nu ne lasa sa falsificam nici un act.

Hristos nu ne lasa...