Sunt in viata noastra momente si ocazii, si posibilitati pe care, daca nu le prindem atunci cand vin, le-am scapat o data pentru totdeauna. Fiecare dintre noi avem niste valori eterne, duhovniceste vorbind, dar care ne sunt date pentru un timp limitat. Viata noastra este un bun vesnic, dar ne este data pentru un timp []Sunt in viata noastra momente si ocazii, si posibilitati pe care, daca nu le prindem atunci cand vin, le-am scapat o data pentru totdeauna. Fiecare dintre noi avem niste valori eterne, duhovniceste vorbind, dar care ne sunt date pentru un timp limitat. Viata noastra este un bun vesnic, dar ne este data pentru un timp limitat. Sanatatea este un bun, lumina care ne este data, timpul nostru, conditiile noastre, talentele noastre sau pozitia noastra sociala e o comoara si un bun. Depinde de intelepciunea cu care stim cum sa intrebuintam pozitia noastra, talentul nostru, timpul nostru, ocaziile noastre si situatia in care ne gasim. Cei care au intelepciunea de sus stiu sa aleaga.

Astazi este un moment foarte important. E un moment foarte potrivit sa ne controlam pe noi insine fiecare dintre noi, in fata acestui sfant altar; in fata acestei expuneri atat de frumoase pe care au facut-o parintii inaintea noastra, in care au infatisat cele doua alternative: binele si raul, virtutea si pacatul, calea cea buna si calea cea rea. Acum stam la mijloc fiecare dintre noi. Avem o ocazie minunata. Cei care le-am ales de la inceput si am clarificat problema aceasta, am ales calea Domnului si mergem pe ea. Am ales sfanta noastra Biserica si invatatura ei si ramanem in ea. Am ales calea virtutii, calea darniciei, calea cea buna si mergem pe ea.

Binecuvantat sa fie Dumnezeu! Dintr-o astfel de stare de vorba si de lamurire de invatatura primita de la parintii nostri, stim ca de-aici incolo trebuie sa fim mai hotarati in munca cinstita, in ascultarea de sfanta noastra Biserica, in ramanerea in ascultare si-n colaborare cu pastorii nostri care vegheaza asupra mantuirii noastre si, mai ales, in ascultarea de marii nostri parinti duhovnicesti care ne au inlesnit astfel de petreceri fericite in Casa Domnului, in ziua Domnului, in Numele Domnului. i, din toate acestea, [sa fim] mai buni, mai credinciosi, mai hotarati, mai cinstiti, mai iubitori de credinta noastra, mai iubitori de...