1. Cand picioarele sunt descaltate, ce pret mai poate avea capul impodobit? Cand picioarele sunt murdare, cine mai poate lauda ochii si mainile? Cand picioarele sunt lovite, chinuite si uitate, ce simtire poate sa mai fie in inima? Nu-i uitati pe fratii cei smeriti. Ocupati-va de sufletele cele mai din urma. Domnul va va judeca []1. Cand picioarele sunt descaltate, ce pret mai poate avea capul impodobit?Cand picioarele sunt murdare, cine mai poate lauda ochii si mainile?Cand picioarele sunt lovite, chinuite si uitate, ce simtire poate sa mai fie in inima?Nu-i uitati pe fratii cei smeriti. Ocupati-va de sufletele cele mai din urma. Domnul va va judeca dupa ei.2. O, voi, copii ai Lucrarii Domnului, luminatori ai adunarilor si inima fratietatii sfinte,uitati-va spre picioarele voastre, spre sufletele smerite ale adunarii Domnului.

Cand Domnul va putea lauda intai picioarele Bisericii Sale, atunci toata fiinta Lucrarii Sale va fi frumoasa.

Atunci si voi veti avea o stralucire si un pret adevarat in ochii Lui.3. Cand dragostea lui Hristos a venit sa-i caute mai intai pe cei ce erau cei mai apasati,sa-i vindece pe cei mai cazuti,si sa-i spele pe cei mai din urma,sa aveti si voi gandul acesta care era si in Hristos.

Atunci, abia atunci vom fi gata cu totii pentru cea mai fericita rugaciune.

Suntem gata. Vino, Doamne Iisuse,vino repede, Iubitule!4. Orice iubire adevarata se dovedeste a fi singura care sa stapaneasca peste inima pe care o iubeste.

Caci orice lucru din lume se mai poate imparti i painea, cat de putina. i haina, si timpul, si mila, si bucuria.

Numai dragostea adevarata nu se poate imparti niciodata.

Dragostea adevarata de Hristos nu se mai poate imparti cu nimeni. El zice: Oricine mai iubeste pe altcineva ca pe Mine nu este vrednic de Mine.5. Dar si sufletul iubitor de Dumnezeu, nici nu mai doreste sa-si imparta dragostea de El cu nimeni altcineva din lume. i acest suflet spune tot asa: Pune-ma ca o pecete (unica) pe inima Ta.6. Vino, Doamne Iisuse este strigatul care a fost chemat prin toate veacurile Revenirea lui Hristos de catre dragostea alor Lui.

De catre suferintele alor Lui.

De catre jertfele nenumarate si grele ale Lucrarii Sale vii si sfinte. i acest strigat sfasietor va rasuna mereu din gura tuturor generatiilor alor Lui pana ce El va veni. i va face dreptate.7. Spre venirea Domnului s-au inaltat bratele celor ce nu mai puteau de dor, sau de foame, sau de chinuri, sau de singuratate,ale celor care din iubirea pentru El s-au despartit de tot ce putea fi pentru ei o placere si o desfatare pamanteasca. i au renuntat la tot ce era un drept si al lor pe lumea asta.

O, ce dulce va implini Domnul Iisus rugaciunea si asteptarea acestor preaiubiti ai Luiatunci cand va fi ceasul acestei minuni!8. Din dragostea pentru Hristos, ai Lui au renuntat de bunavoie la tot ce putea fi pentru ei o desfatare si o comoditate pe pamantsi, alegand mai bine crapaturile muntilor, sau arsita pustiilor, sau singuratatea zidurilor, ei au dorit sa se pastreze numai ai Lui. i numai pentru El.

Spre dragostea Domnului Iisus, ei au inaltat de pe rugurile veacurilor cele mai fierbinti rugaciuni de iubire.

Nimeni, niciodata n-a mai fost iubit atat cat Domnul Iisus Hristos.9. O, cate valuri si cate ape puternice s-au napustit de-a lungul veacurilor ca sa stinga focul dragostei de Hristos din sufletele iubitilor Lui!Dar nimeni si nimic n-a putut s-o nimiceasca. i tot asa nu va putea-o nimici nici in viitor. Ci, dimpotriva: cu cat vor fi furtunile mai mari, cu atat focul ei va creste mai puternic.10. Din temnitele calailor lor, mainile insangerate, schingiuite, strapunse si zdrobite ale celor care au ales mai degraba sa se desparta de libertatea lor, de familia lor, de avutiile lor si de viata lorin chipul cel mai groaznic, decat sa se desparta de Dumnezeul lor in chipul cel mai murdar,au ramas...