Intr-o clipa pe pamant si-n cer! De la marginile lumii si din adancuri se reintorc si ne spune-n soapta lor tot ce avem de indeplinit bine sau rau, dar tu, omule alege! Gandurile rele puzderile! Ele tabarasc de obicei in mintea omului, concentrat la rugaciune sau hotarat a savarsi binele! Musafirii nedoriti, daca incoltesc []Intr-o clipa pe pamant si-n cer!De la marginile lumii si din adancuri se reintorc si ne spune-n soapta lor tot ce avem de indeplinit bine sau rau, dar tu, omule alege! Gandurile rele puzderile! Ele tabarasc de obicei in mintea omului, concentrat la rugaciune sau hotarat a savarsi binele!Musafirii nedoriti, daca incoltesc ca si buruienile prin straturi smulgele mai inainte de a creste in propria ta minte.

Ce strat minunat ! un pamant atat de roditor . Daca nu vei plivi buruienile, din vreme, te vei pomeni in toamna vietii tale cu o serparie intreaga.

Doresti sa fii de folos pentru tine, pentru viata, pentru omenire : Smulge paiul strain pe care-l ai, buruiana gandului stricat si nu privi gandurile rele ca intr-o...