S-a intamplat in 12 mai 113: A fost inaugurata, la Roma, in forumul nou construit, Columna lui Traian, opera atribuita lui Apollodor din Damasc. O ilustrare plastica a Comentariilor lui Traian , cele 124 de episoade care ilustreaza razboaiele daco romane, constituie un original act de nastere al poporului roman. Columna lui Traian este un []The post S-a intamplat in 12 mai 113 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 12 mai 113 was first posted on mai 12, 2020 at 2:37 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 12 mai 113: A fost inaugurata, la Roma, in forumul nou construit, Columna lui Traian, opera atribuita lui Apollodor din Damasc. O ilustrare plastica a Comentariilor lui Traian , cele 124 de episoade care ilustreaza razboaiele daco romane, constituie un original act de nastere al poporului roman. Columna lui Traian este un monument antic din Roma construit din ordinul imparatului Traian care s-a pastrat pana in zilele noastre. Monumentul se afla in Forul lui Traian, in imediata apropiere la nord de Forul roman. Columna lui Traian este unul dintre cele mai importante monumente ale antichitatii europene si un izvor de o mare nsemnatate pentru cunoasterea istoriei nationale. Construit de arhitectul Apolodor din Damasc, din ordinul mparatului Traian, monumentul reprezinta o pretioasa cronica vizuala a razboiului daco-roman. Columna a fost inaugurata la 12 Mai 113 d.

Hr, pastrandu-se si astazi n Forul lui Traian din Roma. Aceasta data este atestata de documentele fragmentare pastrate de orasul Ostia (Fasti Ostienses, 49 i.

Hr.-175 d.

Hr.) ce avea o stransa legatura cu Roma. Monumentul este decorat cu un celebru basorelief n forma de spirala, care nfatiseaza scene din timpul confruntarilor daco-romane din campaniile lui Traian impotriva...