S-a intamplat in 19 mai 1910: S-a nascut pictorul Ion uculescu. Ion Tuculescu s-a nascut la Craiova, intr-o familie de intelectuali. Tatal sau, Ioan P. uculescu, a fost institutor si, mai tarziu, director timp de aproape trei decenii la coala Ion Heliade Radulescu din Craiova, iar mama sa, Verginica uculescu, era institutoare la aceeasi scoala. []The post S-a intamplat in 19 mai 1910 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 19 mai 1910 was first posted on mai 19, 2020 at 4:08 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 19 mai 1910: S-a nascut pictorul Ion uculescu. Ion Tuculescu s-a nascut la Craiova, intr-o familie de intelectuali. Tatal sau, Ioan P. uculescu, a fost institutor si, mai tarziu, director timp de aproape trei decenii la coala Ion Heliade Radulescu din Craiova, iar mama sa, Verginica uculescu, era institutoare la aceeasi scoala. In orasul natal, a urmat scoala primara si liceul.

A fost foarte atasat de bunicul sau, Ion Papinian, Tata Mare cum ii spuneau copiii, fiind crescut de acesta pana la varsta scolara. Intaiul pictor pe care l-a vazut lucrand si care a lasat o puternica impresie asupra sa a fost Eustatiu Stoenescu. A urmat cursurile Colegiului National Carol I din Craiova, unde a studiat desenul cu profesorul Eugen Ciolac, dar a trecut, in cateva randuri, pentru lectii particulare, si prin atelierul pictoritei craiovene Freda Tribalsky. Prima expozitie la care a fost remarcata prezenta pictorului diletant Ion Tuculescu alaturi de a fratelui sau, Serban este cea organizata in1925, in sala de receptii a Palatului Administrativ al judetului Dolj. Dupa ce, un timp, a frecventat atelierul profesorului Gh.

Teodorescu-Romanati, uculescu a incercat sa ilustreze, dar fara succes cum avea sa marturiseasca mai tarziu celebra tragedie a lui Goethe, Faust. Descurajat si cu credinta ca nu este suficient de talentat pentru a continua sa se ocupe de pictura, s-a hotarat, la cererea tot mai insistenta a tatalui sau, sa-si indrepte pasii catre Facultatea de tiinte Naturale si apoi spre cea de Medicina din Bucuresti, obtinand doctoratul, in 1939, cu calificativul magna cum laude. Autentica sa vocatie pentru pictura avea, insa, sa-si spuna cuvantul si sa dea roade nu peste multi ani. In 1938, prima expozitie personala in sala Ateneului Roman din Bucuresti s-a constituit intr-un mare si...