Oamenii lumii acesteia se laud in multe feluri si cu multe lucruri in viat Toat gura lor este plin numai de laude si toat vremea lor se laud cu de toate. Viata lor este plin numai cu laude. Se laud cu mintea lor, cu banii lor, cu vitejile lor, cu leg turile lor, cu copiii, cu []Oamenii lumii acesteia se laud in multe feluri si cu multe lucruri in viat Toat gura lor este plin numai de laudesi toat vremea lor se laud cu de toate. Viata lor este plin numai cu laude.

Se laud cu mintea lor,cu banii lor,cu vitejile lor,cu leg turile lor,cu copiii, cu sotiile, cu rudeniile,cu aventurile, cu chefurile, cu betiile,ba chiar si cu tic losiile lor se laud oamenii.

Se laud oamenii chiar si cu p catele lor, f r rusine, f r m sur si f r bun simtDar toate laudele lor sunt goale, mincinoase, zadarnice. Oamenii lui Dumnezeu ins , cei care Il iubesc pe El, chiar cand le au pe toate cele ce sunt intr-adev r vrednice de laud (Filip. 4, 8), ei se feresc cu grij totdeauna si cu dezgust de orice fel de laud de sine, de orice laud lumeasc .

Nu-l vei auzi pe adev ratul credincios niciodat l udandu-se cu faptele luisau cu credinta luisau cu meritele sale,cu smerenia si bun tatea,cu blandetea si d rnicia,cu postul si cu rug ciunea,cu r bdarea sau cu vreuna din virtutile si darurile sale.

Desi acestea sunt cele care ar trebui s fie l udate.

Pe acestea ins le vor l uda, adesea, cei din jurul lui, care nu pot s nu le vad , dar el insusi nu.

Sau le laud cei care se imp rt sesc recunosc tori din eleLe va l uda Dumnezeu in Ziua Sale vor l uda Dreptatea si Credinciosia Domnului,dar credinciosul adev rat, el insusi, nu si le laud niciodat . Departe de el gandul s se laude cu nimic altceva, decat cu Crucea Domnului Iisus Hristos, prin care lumea este r stignit fat de el si el este r stignit fat de lume (Gal. 6, 14).

Un singur fel de laud va fi ins totdeauna in gura tuturor celor care L-au aflat cu adev rat pe Domnul si care tr iesc cu adev rat cu El:aceasta va fi lauda Numelui cel Sfant al lui Dumnezeusi lauda c sunt intr-adev r fericiti cu El.

Toti acei care L-au aflat pe Domnul se laud c din ziua cand s-au predat cu totul Lui, ei au primit o fericire pe care n-ar da-o pe lumea intreag .

Din clipa cand s-au imp rt sit din iertarea si harul Lui mantuitor, ei se laud mereu c sufletul lor este fericit,c zilele lor sunt frumoasesi anii lor, binecuvantati.

Si chiar incerc rile si necazurile lor sunt prilejuri de bucurie si binecuvantare, fiindc ei sunt plini cu roade mereu mai pl cute si mai dulci In toate celelalte lucruri, credinciosii Domnului se pot deosebi mult unii de altii,dar in privinta aceasta toti se aseam n , toti sunt la fel.

Despre toate celelalte din viata lor, ei pot vorbi diferit unii de altii,dar despre fericirea pe care o simte neincetat sufletul lor, umbland cu...