Increderea este forma cea mai inalt a credintei, a dragostei si a p rt siei noastre cu Domnul si cu fratii. Unde au ajuns des varsite dragostea si p rt sia, acolo neap rat trebuie s existe increderea deplin , frumoas si dulce. F r incredere des varsit nu poate exista nici dragoste adev rat cu nimeni si niciodat , nici pe p mant, nici in cer. []Increderea este forma cea mai inalt a credintei, a dragostei si a p rt siei noastre cu Domnul si cu fratii.

Unde au ajuns des varsite dragostea si p rt sia, acolo neap rat trebuie s existe increderea deplin , frumoas si dulce.

F r incredere des varsit nu poate exista nici dragoste adev rat cu nimeni si niciodat ,nici pe p mant, nici in cer.

C ci tocmai increderea este aceea care aduce adev rata dragoste plin de curaj si de st ruint .

Ea aduce adev rata p rt sie plin de c ldur si de bucurie.

Acolo unde exist o deplin incredere in Dumnezeu si numai acolo! a disp rut orice indoial ,a disprut frica,a disp rut suspiciunea si ingrijorarea,a disp rut tanguirea si teama de orice fel. Sufletul in care s-a asezat deplin increderea, nu se mai teme de primejdiile de ast zi (1 Ioan 4, 18),nu se mai ingrijoreaz de ziua de maine (Mat. 6, 34)si nu se mai tanguieste pentru nimic de ieri,ci se bucur de toate din trecut, din prezent si din viitor totdeauna (1 Tes. 5, 16).

O, ce bine ar fi dac toti cei care au credint in Dumnezeu ar avea si incredere in El!O, ce bine ar fi dac si in inimile noastre ar locui increderea puternic , statornic , si netulburat , si pe totdeauna. Dac toti am avea mereu o inalt si linistit incredere in Dumnezeu!Dar putini din cei care spun: cred in Dumnezeu, se si incred puternic in El, atunci cand vine incercarea credintei lor.

Ei cred in Dumnezeu pan cand ajung in lipsuri, in necazuri, in primejdii sau in ispite,dar indat ce vin incerc rile, se duce credinta lor si isi pierd toat increderea si se pierd de tot. Unii cred in ideea de Dumnezeu, dar nu pot crede in prezenta Lui real si oricand cu noi, lang noi, pentru noi si in noiNu pot crede in interventiile si in judec tile Lui.

Nu pot crede si nu se pot increde in f g duintele Lui,nici in ocrotirea Lui,nici in izb virile Lui.

Si, pentru c nu se pot increde, n-au nici putere indeajuns de a se rupe de...