De-a lungul veacurilor, au existat diverse examene prin care au trecut oamenii lui Dumnezeu, incepand cu cei din Vechiul Testament, apoi continuand cu crestinii din epoca primara, sfintii mucenici care si-au dat viata lui Hristos. i, pana astazi, acest sir nu s-a intrerupt. Oastea Domnului a trecut si ea prin multe incercari si examene, asa []De-a lungul veacurilor, au existat diverse examene prin care au trecut oamenii lui Dumnezeu, incepand cu cei din Vechiul Testament, apoi continuand cu crestinii din epoca primara, sfintii mucenici care si-au dat viata lui Hristos. i, pana astazi, acest sir nu s-a intrerupt.

Oastea Domnului a trecut si ea prin multe incercari si examene, asa cum reiese din scrierile inaintasilor nostri, dar, cu toate acestea, si-a dovedit maturitatea in luptele duse pana acum, demonstrand, pentru cine mai are ochi de vazut si urechi de auzit, ca este un brat viguros si incercat al Bisericii Neamului in care ne-am nascut si traim si in care avem nadejdea mantuirii si a alesei Invieri.

In contextul actual, in care multime de oameni sunt incercati de noua epidemie, este mare nevoie de rugaciune si de ajutorare frateasca, de intarire in credinta si de apropierea de Dumnezeu si de semeni.

Exista o stransa legatura intre ceea ce au propovaduit inaintasii nostri si contextul in care traim. In acest sens, putem vorbi despre inca un examen la care suntem chemati sa-l trecem. Pentru noi, cei care cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu, acest examen trebuie experimentat prin o atenta cercetare de sine, apropiere de Dumnezeu si, mai cu seama, a ajutorarii aproapelui in suferinta.

Privind obiectiv lucrurile, in ultimul timp, multi dintre noi am cautat scuze cand a venit vorba despre Dumnezeu, mantuire sau chiar familie si copii. Ziceam mereu ca timpul este scurt, ca aveam mereu altceva de facut, dar pentru ce este bineplacut lui Dumnezeu tot mai putin timp ne gaseam.

Acum insa, Dumnezeu ne-a oprit pentru un timp din alergarea noastra, pentru a ne reaseza prioritatile, iar in sensul acesta Dumnezeu ne-a adus la tacere pentru a chema Numele Lui: Oricine va chema Numele Domnului se va mantui (Romani 10, 13).

Aceasta perioada ne arata cat de fragila este viata omului pe pamant, cat de mare nevoie este de a pastra permanent legatura cu Dumnezeu. De aceea, trebuie sa transformam aceasta perioada de criza medicala intr-o perioada de intarire in credinta si de sporire a dragostei noastre fata de Dumnezeu si de...