Cu siguranta, daca pamantul mai este si daca noi suntem aici, inseamna ca inca mai sunt goluri in cer, inseamna ca suntem asteptati. i la aceasta asteptare nu poate fi cineva neglijat. Mantuitorul Iisus Hristos, cand a spus: mergand, invatati chemati, apelati a lasat pentru noi formula in care cerul sa se bucure, []Cu siguranta, daca pamantul mai este si daca noi suntem aici, inseamna ca inca mai sunt goluri in cer, inseamna ca suntem asteptati. i la aceasta asteptare nu poate fi cineva neglijat. Mantuitorul Iisus Hristos, cand a spus: mergand, invatati chemati, apelati a lasat pentru noi formula in care cerul sa se bucure, sa se veseleasca atunci cand cineva se hotaraste pentru El. Nu este o hotarare individualizata, in sensul ca depinde de tine Iisus Hristos, ci este o relatie in care dragostea lui Dumnezeu, vointa ta sa devina una, adica creatia sa se refaca atunci cand tu zici: Da! . Cand s-a spus: Pocaiti-va si fiecare sa se boteze, sa primeasca Numele lui Iisus Hristos , s-a spus fiecarei inimi care vrea sa faca parte din Imparatia Viitoare. Ori Imparatia Lui Viitoare se realizeaza de acum, de pe pamant, atunci si aici si totdeauna cand va fi un mesaj. Ce este extraordinar e ca, in Lucrarea aceasta, este inceputul Imparatiei lui Dumnezeu. Este aici si va fi oriunde este Lucrarea Oastei, o imparatie a inimilor, nu o imparatie a unor stricte formalitati sau formalisme.

Daca ma aflu aici este ca am raspuns unui apel, unei chemari. Inima noastra trebuie totdeauna sa se inflacareze, prin darul Duhului Sfant, la ceea ce inseamna Cincizecimea personala. Pentru ca Cincizecimea este o roada perpetua, care nu a incetat si nu inceteaza cat va fi viata pe pamant. Duhul Sfant a lucrat si va lucra atunci cand este prezentat si pus in fata celor care participa la o adunare. Parintele Iosif Trifa aceasta a adus Bisericii: Cuvantul lui DumnezeuIisus Hristos, Jertfa Sa si primirea Duhului Sfant. Nu se poate gasi nicaieri altundeva, decat in epoca primara aceasta stare. Pe parcursul veacurilor s-a facut delimitare clara intre Hristos-Euharistic si Hristos Cuvantul. Ori aici, in Lucrarea Oastei Domnului, exista ambele, spre frumusetea si spre slava lui Dumnezeu. Exista aici aceasta stare unica. Exista aici bucurii de nedescris, pentru care Biserica romaneasca trebuie sa fie mandra. Pentru ca un alt timp duhovnicesc i se ofera ei acum prin aceasta Lucrare. i daca acum si aici nu este pretuita este in defavoarea acestui neam sau spre mantuirea lumii.

Am aflat Cuvantul Domnului la Pitesti, prin foaia Iisus Biruitorul . i totdeauna, cand este preocupare pentru cuvantul lui Dumnezeu, in cuvant, in duhul cuvantului si-n ardoarea ta, apare convertirea. Nimeni nu se poate declara convertit daca nu s-a aplecat asupra cuvantului, daca nu are o preocupare.

Ceea ce inseamna pentru noi a fi botezati este lucru de capatai. i-n iconomia Bisericii, randuiala Botezului este taina peste care nu trebuie sa se treaca, dar in nici un caz sa se limiteze, pentru ca lipseste foarte clar catehizarea, care exista in epoca primara si pe care acum Lucrarea Oastei o aduce. Nu inseamna ca...