Dupa lungi si grele suferinte, atat trupesti cat si sufletesti, in dimineata zilei de 20 Iunie 1989 sufletul lui bun si bland intra purificat deplin in linistea vesniciei, unde este asteptat cu bratele deschise de Scumpul sau Mantuitor Iisus Hristos. Acela pe care L-a iubit cu toata putera sufletului sau si pentru care a fost []Dupa lungi si grele suferinte, atat trupesti cat si sufletesti, in dimineata zilei de 20 Iunie 1989 sufletul lui bun si bland intra purificat deplin in linistea vesniciei, unde este asteptat cu bratele deschise de Scumpul sau Mantuitor Iisus Hristos. Acela pe care L-a iubit cu toata putera sufletului sau si pentru care a fost in stare sa-si dea si viata de nenumarate ori.

De acum nici un asupritor nu-l va ma putea nici urmari, nici inchideTrupul lui, stors de suferinta, cu urmele lanturilor si catuselor purtate indelung, a fost pus in sicriu si privegheat cu cele mai duioase lacrimi, cantari, cuvinte de despartie de catre miile de frati din toata tara. A fost purtat pe brate de catre ostasi pe toata distanta de 4 Km., urmat de un urias cortegiu format din peste zece mii de frati ostasi din toate colturile tarii si patruzeci de preotiPe ultimul sau drum pamantesc a fost condus de nemuritoarele sale cantari inlacrimate, pana la mormantul din fata bisericutei albe de pe dealul inflorit al Mizesului, comuna sa natala. Aici, dupa propria-i expresie, trupul sau asteapta linistit, in calda taranii infratire , trambita Invierii si rasplata preaiubitului sau Mantuitor pentru care a trait si a murit cu vrednicie.

La mormant s-au cantat unele dintre cele mai din urma cantari ale sale:MA DUC SA DORM PUTIN din care selectam doua strofe:Ma duc sa dorm putin la sanul Odihnitor din care sunt Precum adoarme graul toamna La sanul caldului pamnat. Cantarile-mi vor tine locul La masa dragostei cu voi, Si ne-ntalnim cand veti intoarce Prin cate-o lacrma-napoi.

In timp ce sicriul cu trupul sau chinuit si stors de suferinta este coborat in mormant...