Domnul bate la usa si asteapta sa I se deschida, caci usa este incuiata si zavorata pe dinauntru. E incuiata cu vointa noastra si cu pacatul, iar Domnul Iisus n-o deschide cu forta. El nu este un spargator de usi. Domnul Iisus respecta libertatea vointei omului. El nu sileste si nu forteaza vointa omului, caci []Domnul bate la usa si asteapta sa I se deschida, caci usa este incuiata si zavorata pe dinauntru. E incuiata cu vointa noastra si cu pacatul, iar Domnul Iisus n-o deschide cu forta. El nu este un spargator de usi. Domnul Iisus respecta libertatea vointei omului. El nu sileste si nu forteaza vointa omului, caci in acest caz am avea o mantuire silita.

Domnul Iisus striga de afara si asteapta rabdator ca omul sa-I deschida si sa-L primeasca in inima lui si in viata lui. Taina mantuirii tale sufletesti, draga cititorule, sta in zavorul de la usa, sta in vointa ta i sta in urechile tale sa auzi glasul cel dulce care striga la usa inimii tale sa tragi zavorul de la usa si, deschizandu-ti larg inima si viata, sa strigi: Intra, Doamne lisuse, Mantuitorule, si Te fa Tu Stapan, Poruncitor si imparat in casa inimii mele! Eu iti dau ie inima mea, iti dau ie toate vorbele mele, toate gandurile mele, toate faptele mele si toate purtarile mele. Eu iti dau ie si toate lipsurile, toate necazurile si toate framantarile mele. Ia-ma Tu, Doamne, in slujba Ta si in grija Ta.

Domnul Iisus vrea sa ia in stapanire casa inimii si vietii tale, vrea sa intre la tine ca sa vegheze asupra ispitelor tale. El vrea sa-ti aduca ajutor si dar de biruinta.

Diavolul bate si el la usa inimii taleDiavolul bate si El la usa inimii noastre. El sta la usa ca un hot si dusman. El ar sparge usa, dar n-are putere, de aceea se apropie si el cu vorbe dulci si ispititoare.

El bate la usa cu fel de fel de soapte...