9. Puterea si stapanirea, tronurile si domniile din lumea aceasta ar trebui sa fie numai in mainile oamenilor blanzi si iubitori. Pentru ca numai niste astfel de oameni ar aseza o pace fericita, o armonie desavarsita si o intelegere adevarata intre popoarele pamantului. i asa va fi cand va domni Hristos Imparatul Pacii. 10. []9. Puterea si stapanirea, tronurile si domniile din lumea aceasta ar trebui sa fie numai in mainile oamenilor blanzi si iubitori.

Pentru ca numai niste astfel de oameni ar aseza o pace fericita, o armonie desavarsita si o intelegere adevarata intre popoarele pamantului. i asa va fi cand va domni Hristos Imparatul Pacii.10. Abia atunci cand va domni Imparatia Pacii va fi potrivire pentru toti.

Abia atunci va fi pace si dreptate.

Dar pana atunci ne indurereaza mereu nepotrivirile i sangeram printre ele rabdand, nadajduind si rugandu-ne.

Vino, Doamne Iisuse!11. Omul intelept nu se faleste nici macar cu ziua de azi, fiindca in orice clipa se poate intampla orice nenorocire.

Cata vreme omul nu-si cunoaste viitorul nici cu o clipa inainte, el se poate teme de orice.

Nimeni nu-i sigur nicaieri, ci oricine este primejduit oriunde.12. Fericit este orice om care isi cunoaste bine marginile pana la care se cuvine sa se intindasi care nu trece peste limita bunei-cuviinte niciodata.

Acel om chibzuit si intelept nu va fi nici de rusine si nici de paguba, niciodata.

Sagetile biruitoare / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006