S-a intamplat in 2 iulie 1941: A murit George Valentin Bibescu, pilot roman, nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu. George-Valentin Bibescu (n. 3 aprilie 1880, Bucuresti, d. Bucuresti) a fost unul dintre cei mai buni piloti romani. Apartine familiei Bibescu. George Valentin Bibescu, var primar cu Anna Brancoveanu de Noailles si Elena Vacarescu, nepot al principesei Zoe []The post S-a intamplat in 2 iulie 1941 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 2 iulie 1941 was first posted on iulie 2, 2020 at 6:54 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 2 iulie 1941: A murit George Valentin Bibescu, pilot roman, nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu. George-Valentin Bibescu (n. 3 aprilie 1880, Bucuresti, d. Bucuresti) a fost unul dintre cei mai buni piloti romani. Apartine familiei Bibescu. George Valentin Bibescu, var primar cu Anna Brancoveanu de Noailles si Elena Vacarescu, nepot al principesei Zoe Basarab Brancoveanu si sot al Marthei Bibescu, a fost unul dintre cei mai mari industriasi romani, presedinte al Federatiei Internationale Aeronautice, ministru plenipotentiar si senator (1931-1932).

S-a nascut la Bucuresti, pe 3 aprilie 1880. Al treilea copil al sotilor Bibescu este botezat la Biserica Domnita Balasa, nasi fiindu-i printesa Vera Lobanov-Rostowski. Primeste numele primului nascut, mort in 1879; George Valentin Bibescu, nepot al domnitorului Gheorghe Bibescu, pretendent de drept la tronul tarii. S-au pastrat putine informatii privind copilaria lui. Crampeie de amintiri din Bucuresti si de la Posada, acolo unde se afla palatul ridicat de bunicul sau, domnitorul Gheorghe Bibescu, pe malul Baiului, nu departe de prapastiile de la Orati, zona cea mai dificila, deosebit de pitoreasca a cursului raului Prahova.

Aici, se pare ca a descoperit ispita adancimilor , nefrica de inaltime si dragostea de plutire. Ii daruieste sotiei sale, Martha, castelul de la Mogosoaia (care a apartinut lui Constantin Brancoveanu) a carui restaurare incepe in 1910 si se sfarseste in 1927. Meritul Marthei este de a fi realizat, la 11 km de Bucuresti, un palat domnesc de secol XVIII.

La 9 mai 1887, tatal sau devine membru de onoare al Academiei de Arme din Paris. Evenimentul este legat de aparitia cartii sale Au Mexique (1862). Combats et retraite des six mille . Lucrarea, aparuta intr-o editie de exceptie a Editurii Plon si Nourrit, este dedicata fostilor sai camarazi din Corpul expeditionar francez. Este supranumit Cavalerul George , iar suplimentul Le Figaro din 30 aprilie 1887, il considera strainul cel mai francez, cel mai cunoscut si cel mai iubit de noi . Publica un volum de texte politico-sociale si religioase Neofit, Metropolite de Hongro-Valachie . Lucrarea poarta o dedicatie pentru George Valentin Bibescu. Gheorghe George Bibescu incearca sa insufle fiului sau sentimentul de mandrie fata de tot ceea ce reprezinta traditie in familia lor.

Pasionat de aviatie, George Valentin Bibescu, dupa cum singur recunoastea, a urmat cursuri de pilotaj in Franta, devenind cel de-al 20-lea pilot brevetat din lume (1910) si dupa un an, proprietar al scolii de zbor de la Cotroceni. George Valentin Bibescu a indeplinit misiunile de observare/recunoastere si fotografie aeriana, pentru care a fost decorat cu Virtutea Militara si cu L gion d honneur din parte delegatiei militare franceze. Generalul Berthelot ii numea pe romanii celor doua escadrile conduse de Bibescu veselii maniaci ai sinuciderii .

Dupa infiintarea Serviciul de Aeronautica Militara, in anul 1913, Printul Bibescu a participat la luptele din Primul Razboi Mondial si a fost avansat la gradul de maior, apoi, dupa razboi, la cel de...