Domnul este Prietenul nostru, iar noi suntem prietenii Lui. El a fost Cel dintai, Care ne-a cautat sa ne faca prietenii Lui. In dragostea Sa, ne-a dovedit o adevarata prietenie, incat a fost gata sa- i dea viata pentru noi. Aceasta prietenie o asteapta Domnul si de la noi. El vrea sa-L iubim si sa-L slujim []Domnul este Prietenul nostru, iar noi suntem prietenii Lui. El a fost Cel dintai, Care ne-a cautat sa ne faca prietenii Lui. In dragostea Sa, ne-a dovedit o adevarata prietenie, incat a fost gata sa- i dea viata pentru noi. Aceasta prietenie o asteapta Domnul si de la noi. El vrea sa-L iubim si sa-L slujim numai pe El. Iar noi sa ne iubim unii pe altii asa cum ne-a iubit El, cu o dragoste sincera, neprefacuta, fiind gata sa facem orice pentru aproapele nostru.

O astfel de dragoste o intalnim intre Ionatan si David. Ionatan a facut legamant cu David, pentru ca-l iubea ca pe sufletul lui (I Samuel 18, 3). Un astfel de prieten, care ramane fidel in orice fel de incercari, este o comoara.

Spunea odata un frate despre doi tineri care s-au casatorit, si, dupa vreo cativa ani traiti impreuna, sotul a avut un accident, ramanand paralizat la pat. Dar dragostea dintre cei doi soti a ramas neclintita. Sotia, desi tanara fiind, il ingrijea cu toata dragostea, traind in curatie si...