S-a intamplat in 31 iulie 1938: S-a nascut actorul Nicu Constantin (m. 2009). Nicu Constantin (n. Eforie Sud, judetul Constanta; d. 15 septembrie 2009, Bucuresti) a fost unul din cei mai mari actori romani de comedie. Pentru Nicu Constantin primele inclinatii spre lumea artei incep sa apara la varsta de 12 ani cand avea []The post S-a intamplat in 31 iulie 1938 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 31 iulie 1938 was first posted on iulie 31, 2020 at 4:57 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 31 iulie 1938: S-a nascut actorul Nicu Constantin (m. 2009). Nicu Constantin (n. Eforie Sud, judetul Constanta; d. 15 septembrie 2009, Bucuresti) a fost unul din cei mai mari actori romani de comedie. Pentru Nicu Constantin primele inclinatii spre lumea artei incep sa apara la varsta de 12 ani cand avea ocazia, odata cu venirea concediilor de vara, sa vada la Eforie o serie intreaga de mari artisti: George Vraca, Gica Petrescu, Sergiu Malagamba, tefanescu-Goanga, Nicolae Bassu Tasian, Arta Florescu, Nae Roman, Bimbo Marculescu etc. Tot pe atunci invata de la sora sa, Constanta, lungi poeme de cite 30-40 de strofe, pe care le recita fara cusur la serbarile organizate in Eforie de Ziua Eroilor facandu-se astfel imediat remarcat. Primul spectacol a fost insa tinut in coala de Marina din Constanta cand Nicu Constantin, ce facea pe atunci parte din grupul Trio Scaramuta , a prezentat momentul satiric Maine vom fi pe mare in care lua peste picior pe cei din conducerea scolii. Alaturi de el mai apareau atunci colegii sai, Muller, Geanoglu, Musat, Korfiadis si viitorul actor Costel Draganescu.

Succesul fiind garantat Nicu Constantin a oferit apoi publicului o alta compozitie a sa, Melodia constanteana . Sfatuit de tata, Nicu sustine examen la Scoala de Constructii din Brasov, dar intretinerea fiind foarte costisitoare, se transfera la Scoala Medie Tehnica de Marina de la Constanta si va locui in camin. Cucerea atat de usor fetele, desi spunea el eram mai urat decat colegii mei . Nu i-a trebuit mult timp sa realizeze ce farmec irezistibil avea.

Si in liceu a cochetat cu creatia artistica, dar entuziasmul sau a fost umbrit o perioada de moartea tatalui, venita pe nebanuite in 1953. Orfan de tata, Nicu se indrepta spre Capitala, unde o cunostinta a familiei ii promisese un loc la circ dupa ce sperase in angajarea la Ansamblul de Estrada al Armatei.

Acolo insa, nu i-a fost permis deoarece era minor.

Cu dorinta de munca insuflata de acasa, Nicu se angajeaza la Intreprinderea Electromontaj , pe post de electrician. Urma si cursurile Liceului Matei Basarab din Bucuresti, muncea si la fabrica, seara mergea si la Scoala Populara de Arta, la clasa profesorului Frunzetti, unde lua lectii de istoria teatrului, de literatura si dictie, iar pe deasupra mai era si artist. Institutul de Teatru nu l-a urmat pentru ca Sica Alexandrescu i-a spus lui Nicusor Constantinescu, celebru regizor si scriitor la Teatrul de Revista, ca institutul o sa-l satrice. Destinul face sa-l intalneasca in Bucuresti pe fostul lui profesor de la Marina, Andrei M ller, alaturi de care va inchega o brigada artistica in intreprindere, numita Scurtcircuit . Pentru tanarul Nicu Constantin, care muncea enorm, banii nu erau o problema.

In anii 50 organiza brigazi artistice si pe la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele.

La 18 ani era deja instructor la Casa de Cultura a sectorului 5 si incasa primele premii pe tara. La Arenele Romane ii cunoaste pe Vasile Tomazian, pe Mircea Crisan si Puiu Calinescu.

Pentru Nicu Constantin, artisti la tot pasulAjunsese sa locuiasca la un moment dat intr-o casa de pe strada Galati, colocatari fiindu-i dramaturgul Alexandru Mirodan si compozitorul Richard Stein, autorul celebrei melodii Sanie cu zurgalai. In 1958 termina Scoala Populara de Arta si primeste, in sfarsit, diploma de instructor de brigazi artistice.

Devenise foarte cunoscut. Era ala cu ochelari In televiziunea proaspat aparuta, debuta in 1959, in acelasi timp cu Margareta Paslaru si Marina Voica, intr-o emisiune dedicata miscarii artistice de amatori, cu un cuplet semnat de George Mihalache, intitulat Holteiul.

Cei 25 de ani de televiziune, locul unde i se spunea Colega , au insumat sute de scheciuri in emisiuni de umor, semnate de realizatori cunoscuti, apoi revelioanele maraton, primele din istoria televiziunii in direct.

Inimitabilul Nicu Constantin era nelipsit de pe micul ecran. Tanarul de 20 de ani visa sa ajunga vedeta la Tanase , dar erau doar doua locuri pentru 250 de candidati. A hotarat sa mearga la examen doar sa-l incurajeze pe unul dintre prietenii sai, regretatul Marian Iorga. Profesorul Frunzetti a pus ochii pe el si l-a invitat pe scena, stiindu-i talentul din scoala.

Astfel, Nicu Constantin urca pe scena si canta acompaniat la pian de Gelu Solomonescu. Fara ezitari este angajat la teatrul mult visat, dar a trebuit sa faca o cerere in care accepta sa treaca de la salariul de 1400 lei la 615 lei. A jucat in Concertul tineretii, montat de Cezar Grigoriu, apoi in Revista oglinzilor de Mircea Crisan cu Maria Tanase, I. Antonescu-Carabus, Radu Zaharescu si Horia Serbanescu, cu Puiu Calinescu; a cantat si prin restaurante chiar daca il alerga mama cu batul cand o facea pe lautarul . Libertatea din Bucurestiul anilor 60 ii oferise intrarea si in celebrele baruri de noapte, Continental si Melody , unde raspundea de partea umoristica, pe baza textelor scrise de veteranii Nicu Canner si Mircea Crisan sau de mai tinerii Conti Barbulescu, Dan...