S-a intamplat in 7 august 1941: A murit Rabindranath Tagore, scriitor si filosof indian; Premiul Nobel pentru Literatura pe 1913. Rabindranath Tagore, numele europeinizat al lui Rabindranath Thakur (n. 6 mai 1861, Jorosanko, Calcuta) a fost un scriitor si filosof indian din provincia Bengal, supranumit Sufletul Bengalului si Profetul Indiei moderne, laureat al Premiului []The post S-a intamplat in 7 august 1941 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 7 august 1941 was first posted on august 7, 2020 at 3:50 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 7 august 1941: A murit Rabindranath Tagore, scriitor si filosof indian; Premiul Nobel pentru Literatura pe 1913. Rabindranath Tagore, numele europeinizat al lui Rabindranath Thakur (n. 6 mai 1861, Jorosanko, Calcuta) a fost un scriitor si filosof indian din provincia Bengal, supranumit Sufletul Bengalului si Profetul Indiei moderne, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1913.

A fost cel mai important scriitor indian din epoca coloniala. Tagore a scris poezii, povestiri, romane, drame si eseuri filosofico-pedagogice. Opera sa literara cea mai faimoasa este culegerea de poezii Gradinarul sau Ofranda lirica (1913). Alte opere mai cunoscute sunt romanul Caminul si lumea (1910), drama Oficiul postal (1912). Scrierile sunt patrunse de o adanca religiozitate si reflecta admiratia pentru natura si pentru patria sa, India. Incepand cu anul 1929 a inceput sa se ocupe cu pictura, a fost si compozitor al mai multor cantece cu caracter popular. Imnurile nationale ale Indiei si Bangladeshului sunt compuse pe cuvintele unor poeme ale lui Rabindranath Tagore.

Fiu al lui Debendranath Thakur, unul din fondatorii miscarii Brahmo Samaj, Tagore a crescut intr-o famile de artisti si reformatori sociali si religiosi, opusi sistemului castelor si favorabili unei ameliorari a conditiei femeii indiene. Tagore si-a facut studiile la Calcutta si in Anglia, unde a studiat dreptul. In 1906, dupa divizarea Bengalului, adera la miscarea nationalista indiana.

Tagore este cunoscut atat ca poet, cat si ca filosof, insa aceste doua...