4. Dumnezeu a creat minunatiile cerului insorit, si a ierbii inrourate, si a lanurilor aurii, si a padurii pline de viata si de cantare, si a izvoarelor dulci si limpezi, si a tot, a tot ce poate incanta ochii si ferici inima. El, numai El Cel Frumos, si Fericit, si Bun. Sa-L slavim neincetat []4. Dumnezeu a creat minunatiile cerului insorit,si a ierbii inrourate,si a lanurilor aurii,si a padurii pline de viata si de cantare,si a izvoarelor dulci si limpezi,si a tot, a tot ce poate incanta ochii si ferici inima.

El, numai El Cel Frumos, si Fericit, si Bun.

Sa-L slavim neincetat cu totii si din toata inima noastra.5. Lauda-L si tu, fiul si sufletul meu, inalt si adanc pe Fericitul si Minunatul Alcatuitor al tuturor acestor comori de frumusete si de maretieLauda-L uimit pe Singurul Care are Nemurirea, pe Minunatul si Dulcele Binefacator,Care ne-a iubit atat de mult, incat a creat pentru incantarea sufletelor noastre atatea frumuseti.6. Lauda-L si tu pe Cel care locuieste intr-o lumina de care nu poti sa te apropii,pe Care nici un om nu L-a vazut si nici nu-L poate vedea,Care are cinstea si puterea vesnica.

Fiindca numai El le tine si le improspateaza neincetat pe toate, pentru noi, pentru tine7. Cand esti purtat spre inaltimi de noi adevaruri, prin impartasirea Tainelor dumnezeiesti, si te saturi de bucuriile nepamantesti, atunci da slava lui Dumnezeu cu tot sufletul tau,cu tot cugetul tau,cu toata puterea tasi cu toata inima ta, care traieste clipe unice de fericire unica si cereasca,prin harul Lui, numai prin harul LuiCununile slavite / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006