2. Adevaratul credincios priveste pe cei putini, se bucura de cei mai multi si crede pentru toti. Priveste pe cei alesi, pentru ca este in mijlocul lor, unit cu ei, lucrand, luptand si rugandu-se impreuna cu ei. Se bucura cu tot poporul sau, pentru ca toata aceasta lupta si jertfa a sa este in []2. Adevaratul credincios priveste pe cei putini,se bucura de cei mai multi si crede pentru toti.

Priveste pe cei alesi, pentru ca este in mijlocul lor,unit cu ei, lucrand, luptand si rugandu-se impreuna cu ei.

Se bucura cu tot poporul sau, pentru ca toata aceasta lupta si jertfa a sa este in mijlocul acestui popor, spre ridicarea si inaintarea lui. i se bucura de bucuria si fericirea poporului sau intreg.3. Adevaratul credincios se lauda in nadejdea ca Bunatatea lui Dumnezeu va sprijini lupta sasi a tuturor celorlalti frati ai sai credinciosi, lupta lor frumoasa, dusa intr-o simtire, intr-un gand si pentru o singura si mare dorinta: bucuria si mantuirea tuturor oamenilor.

Fiindca aceasta este voia lui Dumnezeu.4. Cel credincios porneste de la cei putini alesi, de la fratii sai,dar nu ramane inchis numai in acest fel sectar si ingust de a vedea,nu ramane rupt de nazuintele poporului sau,nici departe de interesul pentru altii, ci lupta si moare pentru marea tinta: mantuirea tuturor.5. Simtindu-si puternic raspunderea, dragostea si partasia lui...