S-a intamplat in 10 septembrie 1989: In urma coliziunii cu un convoi bulgaresc de barje, nava Mogosoaia se scufunda in apropiere de Galati. Catastrofa s-a soldat cu 239 victime. Pe 10 septembrie 1989, in jurul orei 8:00, nava de pasageri Mogosoaia, care facea curse intre Galati si Cotu Pisicii, a fost acrosata, lovita si scufundata []The post S-a intamplat in 10 septembrie 1989 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 10 septembrie 1989 was first posted on septembrie 10, 2020 at 5:44 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 10 septembrie 1989: In urma coliziunii cu un convoi bulgaresc de barje, nava Mogosoaia se scufunda in apropiere de Galati. Catastrofa s-a soldat cu 239 victime. Pe 10 septembrie 1989, in jurul orei 8:00, nava de pasageri Mogosoaia, care facea curse intre Galati si Cotu Pisicii, a fost acrosata, lovita si scufundata de impingatorul bulgaresc Petar Karamincev, in apropierea satului tulcean Grindu. In numai trei minute, nava s-a scufundat, ducand in adancurile Dunarii 216 victime.

In acea zi, un convoi bulgaresc format din impingatorul Petar Karanicev si sase barje, cu o lungime totala de 191 de metri, naviga in amonte, spre Portul Ruse. Membrii echipajului care, in noaptea de 9 spre 10 septembrie, sarbatorisera pana in zori, cu alcool, ziua nationala a Bulgariei nu au respectat regulile de navigatie. Nava bulgareasca nu circula cu luminile pentru ceata aprinse. Coliziunea a fost nimicitoare. Mogosoaia a fost lovita in bord de prima pereche de barje din convoi. Nava de pasageri s-a inclinat puternic, a revenit pe linia de plutire, dupa care s-a inclinat din nou si s-a rasturnat, scufundandu-se....