S-a intamplat in 14 septembrie 1321: A incetat din viata Dante Alighieri. Durante degli Alighieri (Dante Alighieri) (n. 29 mai 1265, Florenta d. Ravenna) a fost un poet si filozof italian, om politic florentin, cel mai mare scriitor european din Evul Mediu. Autor al Divinei Comedii , capodopera a literaturii universale, Dante este primul mare []The post S-a intamplat in 14 septembrie 1321 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 14 septembrie 1321 was first posted on septembrie 14, 2020 at 4:40 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 14 septembrie 1321: A incetat din viata Dante Alighieri. Durante degli Alighieri (Dante Alighieri) (n. 29 mai 1265, Florenta d. Ravenna) a fost un poet si filozof italian, om politic florentin, cel mai mare scriitor european din Evul Mediu. Autor al Divinei Comedii , capodopera a literaturii universale, Dante este primul mare poet de limba italiana, Sommo Poeta (poet in cel mai inalt grad ).

Capodopera lui Dante, Divina Commedia , alegorie in versuri de o precizie si forta dramatica deosebita, a fost inceputa probabil in 1306 si terminata cu putin timp inainte de a muri. Titlul initial dat de autor a fost Comedia , adjectivul divina , folosit de Boccaccio in lucrareaTrattatello in laude di Dante, apare pentru prima data intr-o editie din 1555. Impartita in trei sectiuni (Inferno , Purgatorio , Paradiso ), in opera este descrisa o calatorie imaginara in cele trei compartimente ale lumii de dupa moarte, in care poetul se intalneste cu personaje mitologice, istorice sau comtemporane lui. Fiecare personaj este reprezentantul unei virtuti sau al unui viciu, situarea in una din cele trei lumi fiind simbolica, ca rasplata sau pedeapsa, adesea si dupa criterii subiective (poetul ii intalneste in Infern pe adversarii lui). Dante este calauzit prin Infern si Purgatoriu de catre poetul Virgiliu, simbol al intelepciunii. Beatrice fiinta pe care a adorat-o fiind instrumentul vointei divine il ajuta sa gaseasca drumul spre Paradis acolo unde intelege ca iubirea misca sori si stele (l amor che muove il sole e l altre stelle). Fiecare sectiune cuprinde 33 de cantece, cu exceptia primei, care are un cantec in plus servind ca introducere. Poemul este scris in tertete (terza rima).

Opera ofera o sinteza a opiniilor filozofice, stiintifice si politice ale artistului, interpretate literar, alegoric, moral si mistic. Dincolo de sensurile sale profunde, este...