Chiar daca nu ne-ar mai vorbi Dumnezeu nici prin minunile aratate noua, zilnic, in tot ce vedem si auzim, vina noastra n-ar fi mai mica, fiindca noi avem Biblia. Chiar daca nicaieri nu s-ar mai citi sau vesti Evanghelia, Cuvantul vorbit si scris al lui Dumnezeu catre oameni, noi toti stim acest Cuvant. Chiar daca []Chiar daca nu ne-ar mai vorbi Dumnezeu nici prin minunile aratate noua, zilnic, in tot ce vedem si auzim, vina noastra n-ar fi mai mica, fiindca noi avem Biblia.

Chiar daca nicaieri nu s-ar mai citi sau vesti Evanghelia, Cuvantul vorbit si scris al lui Dumnezeu catre oameni, noi toti stim acest Cuvant.

Chiar daca nici o rugaciune nu ne-ar mai fi ascultata, to-tusi vinovatia noastra n-ar scadea intru nimic, fiindca noi nu suntem in necunostinta de voia lui Dumnezeu,caci noi am auzit glasul Lui,noi am vazut lucrarile Luisi noua ne este cunoscuta voia Sa asa ca n-avem nici o dezvinovatire (Rom. 1, 20-21). Dumnezeu ne-a vorbit de-ajuns in Trecut, iar noi toti am auzit destul de mult si destul de puternic glasul Sau. Dumnezeu ne-a vorbit prin profetii din Vechime, prin care ne-a incunostintat mai dinainte de tot planul Sau spre mantuirea noastra, in multe randuri si in multe feluri (Evrei 1, 1).

Ne-a vorbit apoi, ca niciodata mai limpede si mai cald, mai iubitor, mai dulce si mai zguduitor, prin Fiul Sau In-susi, prin Iisus Hristos, Care este Cuvantul Sau Intrupat. El ne-a facut cunoscuta toata voia Tatalui si tot planul Sau mantuitor fata de noi,intr-un chip mai stralucit si mai puternic decat orice glas,prin vocea Sangelui Sausi prin Jertfa Crucii Sale (Evrei 1, 2-4 si 12, 24; Ioan 15, 15). Dumnezeu ne-a vorbit prin inaintasii nostri, vestitorii soliei Sale, care nu s-au ferit sa ne faca cunoscut tot planul lui Dumnezeu, neascunzand nimic din ceea ce ne era de folos noua spre mantuire (Fapte 20, 20-27).

Ne-a vorbit prin parintii nostri,prin invataturile primite,prin tot ce am auzit de la indrumatorii nostri credinciosi, din copilarie pana astazi.

Ne-a vorbit prin constiinta noastra,prin binele pe care ni l-a facut,prin soarele Sau si prin ploaia Sa,prin timpurile roditoare sau prin cele ce ne-au zguduit,prin bucuriile cu care a umplut inimile noastre sau prin suferintele si nelinistile pe care le-am simtit,prin belsugul Sau sau prin incercarile Sale.

Numai daca am vrut sa ne uitam cu bagare de seama la toate acestea si daca am deslusit in ele glasul lui Dumnezeu (Fapte 14, 17 si 17, 26-29; Rom. 1, 19-21). O, de cate ori si in cate feluri ne-a vorbit El!Cu cata rabdare si tarie, cu cata bunatate si iubire, si du-rere ne-a vorbit noua Dumnezeu!Care dintre noi va putea spune...