23 septembrie Echinoctiul de toamna- ora 10:50 (ora Romaniei). Echinoctiul de toamna reprezinta debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce in ce mai lunga, pana la solstitiul de iarna, marcat pe 22 decembrie.

In acest an, echinoctiul de toamna are loc pe 23 septembrie, []The post 23 septembrie Echinoctiul de toamna- ora 10:50 (ora Romaniei) appeared first on Jurnal Spiritual.23 septembrie Echinoctiul de toamna- ora 10:50 (ora Romaniei) was first posted on septembrie 23, 2020 at 7:32 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.com23 septembrie Echinoctiul de toamna- ora 10:50 (ora Romaniei). Echinoctiul de toamna reprezinta debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce in ce mai lunga, pana la solstitiul de iarna, marcat pe 22 decembrie.

In acest an, echinoctiul de toamna are loc pe 23 septembrie, la 10:50 (ora Romaniei(). Acesta este momentul cand longitudinea astronomica a Soarelui atinge valoarea de 180 . Ca in fiecare an, la inceputul ultimei decade a lunii septembrie atentia ne este indreptata spre momentul in care pasim in toamna astronomica. Acesta este momentul echinoctiului de toamna, cand longitudinea astronomica a Soarelui atinge valoarea de 180 . Echinoctiul de primavara (sau vernal) descrie echinoctiul din martie in emisfera nordica, in timp ce echinoctiul din septembrie pe cel din emisfera sudica. Termenul romanesc echinoctiu are etimologie dubla: imprumut din latinul quinoctium, care este format prin compunere, din lat. quus: egal cu lat. nox, noctis: noapte , precum si imprumut din franceza: quinoxe, care provine din acelasi cuvant latinesc quinoctium. Aceasta, pentru ca la echinoctiu ziua si noaptea au durate egale. Linia echinoctiului sau linia echinoctiala este dreapta de intersectie a planului eclipticii (care este aceea a orbitei Pamantului) cu planul ecuatorului ceresc (care este cel al ecuatorului...