O femeie se ascunse in gradina, intre copacii stufosi, si copilul ei o cauta plangand. El strabatu toata gradina, fara sa-i dea de urma. O sluga il incuraja pe copil sa nu planga, imbiindu-l sa-si ia poame placute si sa cu leaga flori frumoase. Voia, prin asta, sa-l faca sa-si uite de mama sa si sa []O femeie se ascunse in gradina, intre copacii stufosi, si copilul ei o cauta plangand. El strabatu toata gradina, fara sa-i dea de urma. O sluga il incuraja pe copil sa nu planga, imbiindu-l sa-si ia poame placute si sa cu leaga flori frumoase. Voia, prin asta, sa-l faca sa-si uite de mama sa si sa nu o mai caute .

Insa copilul striga inainte: Nu, nu! Eu vreau sa gasesc pe mama! Vederea ei mi-e mai dulce decat toate fructele; si iu birea ei, mai placuta decat mi reasma tuturor florilor. Eu vreau sa gasesc pe mama!Mama asculta toate acestea din ascunzatoarea ei; ea iesi indata, lua copilul in brate, il saruta si gradina deveni pentru copil un adevarat rai. Tot asa, nici copiii Mei nu se pot lasa in selati de nici una dintre ademenirile sau dintre poamele pe care le imbie gradina lumii; ei trebuie sa Ma gaseasca pe Mine. Ci Eu, Emanuel, voi fi totdeauna cu ei si Ma voi descoperi lor (In 14, 21).

Sadhou Sundar Singh / La picioarele Stapanului meu Traducere de prof. dr. Gr. Cristescu si Preot Iosif TrifaEditura Oastea Domnului Sibiu, 2010foto: Si baietii plang (din cartea Intamplari Vindecatoare )Povestitor: Adriana Stere si Ovidiu OantaIlustrator: Ana-Maria Galeteanu