S-a intamplat in 7 noiembrie 1910, 7/20: A murit scriitorul rus Lev Nicolaevici Tolstoi; este unul dintre scriitorii de seama ai varstei de aur a literaturii ruse (1820-1890); considerat de criticii literari ca unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii (n. 1828) Lev Tolstoi s-a nascut pe proprietatea familiei sale,Iasnaya Poliana din Provincia []The post S-a intamplat in 7 noiembrie 1910, 7/20 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 7 noiembrie 1910, 7/20 was first posted on noiembrie 7, 2020 at 3:23 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 7 noiembrie 1910, 7/20: A murit scriitorul rus Lev Nicolaevici Tolstoi; este unul dintre scriitorii de seama ai varstei de aur a literaturii ruse (1820-1890); considerat de criticii literari ca unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii (n. 1828) Lev Tolstoi s-a nascut pe proprietatea familiei sale,Iasnaya Poliana din Provincia Tula, Rusia, pe data de 9 septembrie 1828.

Era cel mai mic dintre cei patru baieti ai familiei. In anul 1830, cand mama lui Tolstoi, nascuta printesa Volkonskaia, a decedat, verisorul tatalui sau s-a ocupat de ingrijirea copiilor. Dupa ce si tatal lor, contele Nikolai Tolstoi, a trecut in nefiinta la numai sapte ani mai tarziu, matusa lor a fost numita tutore legal.

Cand a decedat si matusa, Tolstoi si fratii sai s-au mutat la o a doua matusa in Kazan, Rusia. Cu toate ca Tolstoi a suferit multe pierderi la o varsta destul de frageda, mai tarziu, acesta va idealiza amintirile copilariei in scrierile sale. Tolstoi a trecut prin scoala primara acasa cu ajutorul unor profesori germani si francezi.

In anul 1843, s-a inscris intr-un program de limbi orientale la Universitatea din Kazan. Acolo, scriitorul nu a excelat ca student. Notele sale slabe l-au fortat sa se transfere la un program mai usor, de drept. Tolstoi a abandonat, in cele din urma, Universitatea din Kazan in anul 1847, fara nici o diploma, motivul fiind inclinatia sa catre petrecerile in exces. Acesta s-a intors la proprietatea parintilor sai unde a devenit fermier. Scriitorul a incercat sa coordoneze activitatea iobagilor, doar ca era destul de mult absent din pricina vizitelor de curtoazie din Tula si Moscova. Tentativa sa de a deveni fermierul perfect a esuat curand. A reusit, totusi sa isi canalizeze energia in pastrarea unui jurnal inceputul un obicei din care s-a inspirat des pentru operele sale. In timp ce Tolstoi esua la ferma, fratele sau mai mare, Nikolai, a venit in vizita in timpul permisiei. Nicolai l-a convins pe Lev sa se alature armatei ca iuncar, in sudul Muntilor Caucaz acolo unde era si acesta repartizat. Urmand obligatia de iuncar, Tolstoi a fost transferat la Sevastopol in Ucraina in noiembrie 1854, unde a luptat in Razboiul Crimeei de-a lungul lunii august 1855.

In timpul in care Tolstoi lucra ca iuncar pentru armata, acesta avea mult timp liber.

In timpul perioadelor de pace, acesta lucra la o poveste autoboigrafica, numita Copilarie care continea cele mai dragi amintiri din copilarie.

In anul 1852, Lev Tolstoi a trimis schita la revista Contemporan , cea mai cunoscuta revista din acea perioada. Povestea a fost acceptata cu nerabdare si a devenit prima lucrare a sa publicata. Dupa ce a terminat povestea Copilarie , Tolstoi a inceput sa scrie despre viata sa cotidiana din avanpostul armatei din Caucaz. Totusi nu a reusit sa isi termine opera, numita Cazacii , pana in anul 1862, dupa ce parasise armata. In mod uimitor, Lev reusea sa scrie in timp ce era pe campul de lupta pe durata Razboiului Crimeei. In tot acel timp, a scris Adolescenta (1854), o continuare a povestii Copilarie , a doua carte din ceea ce a devenit trilogia autobiografica a lui Lev Tolstoi. In mijlocul Razboiului Crimeei, acesta si-a exprimat parerile asupra contradictiilor uimitoare ale razboiului printr-un roman in trei parti Povestiri din Sevastopol . In cea de-a doua parte din trilogie, Tolstoi a experimentat o noua tehnica de scriere:o parte din poveste este prezentata din perspectiva constiintei unui soldat.

Odata cu incheierea razboiului, Tolstoi a parasit serviciul militar si s-a intors in Rusia. Acasa, autorul s-a trezit ca era foarte apreciat pe scena literara din Sankt Petersburg. Incapatanat si arogant din fire, Tolstoi a refuzat sa se identifice cu o anumita scoala intelectuala de gandire si, declarandu-se un anarhist, acesta a plecat spre Paris in anul 1857. O data ce ajuns acolo, si-a pierdut toti banii la jocurile de noroc si a fost fortat sa se intoarca in Rusia. Lev a reusit, de asemenea, sa publice Tinerete , a treia parte a trilogiei autobiorafice, in anul 1857.

In Rusia, in anul 1862, Tolstoi a publicat primul dintre cele 12 numere ale revistei Yasnaya Polyana si s-a casatorit cu fiica unui doctor, Sofia Andreievna Bers, in acelasi an. Lev Tolstoi locuia la Iasnaya Poliana impreuna cu sotia si copiii sai si si-a petrecut cea mai mare parte a anilor 1860 trudind la primul mare roman, Razboi si pace . O parte din acest roman a fost publicata in Mesagerul rusesc in anul 1865, sub titlul Anul 1805 . Pana in anul 1868, acesta a lansat inca trei capitole.

Un an mai tarziu, romanul a fost terminat.

Atat criticii, cat si publicul zumzaiau despre descrierile istorice ale romanului cu privire la razboaiele napoleoniene imbinate cu elaborarea grijulie a personajelor fictive, dar realistice. Romanul a integrat in mod unic, trei eseuri lungi care satirizau legile istoriei. Printre ideile pe care Lev Tolstoi le preamareste in Razboi si pace se afla si credinta ca sensul si calitatea vietii unui om sunt dobandite din activitatile cotidiene. Ca urmare a succesului inregistrat de Razboi si pace , in anul 1873 Tolstoi a inceput sa lucreze la cel de-al doilea dintre...