S-a intamplat in 11 noiembrie 1933: S-a nascut actorul tefan Banica. Actorul tefan Banica s-a nascut la 11 noiembrie 1933, in Calarasi. A dovedit inclinatii artistice inca de copil, iar dupa ce familia sa s-a mutat la Bucuresti a cantat in Corul de copii Radio si a participat, tot la radio, la emisiuni dedicate copiilor. []The post S-a intamplat in 11 noiembrie 1933 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 11 noiembrie 1933 was first posted on noiembrie 11, 2020 at 3:26 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 11 noiembrie 1933: S-a nascut actorul tefan Banica. Actorul tefan Banica s-a nascut la 11 noiembrie 1933, in Calarasi. A dovedit inclinatii artistice inca de copil, iar dupa ce familia sa s-a mutat la Bucuresti a cantat in Corul de copii Radio si a participat, tot la radio, la emisiuni dedicate copiilor. A absolvit Liceul Dimitrie Cantemir din Bucuresti. A absolvit in anul 1955 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.

L.

Caragiale din Bucuresti, la clasa profesorului Alexandru Finti, iar talentul sau actoricesc a fost remarcat de Radu Beligan. Actor complex, unul dintre cei mai renumiti actori ai comediei romanesti, tefan Banica a interpretat o serie de personaje pe scenele teatrelor bucurestene, in numeroase filme, pe micul ecran sau la teatrul national radiofonic.

Dupa absolvire, a debutat la Teatrul din Galati, apoi a venit in Bucuresti, unde a jucat la inceput la Teatrul Giulesti. A avut roluri memorabile in piese precum Baiat bun, dar cu lipsuri de Nicuta Tanase, Escu si Titanic Vals de Tudor Musatescu, Omul care a vazut moartea de Victor Eftimiu s.a. Pe scena Teatrului Bulandra a evoluat alaturi de mari nume ale scenei romanesti, realizand creatii actoricesti de exceptie in D ale carnavalului (Iordache), O scrisoare pierduta (Ghita Pristanda), Revizorul , Furtuna , Victimele datoriei . Roluri memorabile a facut, de asemenea, si pe scena Teatrului de Revista.

Datorita vocii, sarmului sau si stilului inconfundabil de interpretare s-a remarcat si ca un cantaret talentat, piesele interpretate de el (Imi acordati un dans , Cum am ajuns sa te iubesc , Gioconda se marita , Hai, cosar,...