Este cunoscuta istoria unui om de la tara care s-a apucat sa citeasca in Noul Testament. El citea, sotia asculta. Tu nevasta a zis sotul, oprindu-se in loc daca e adevarat ce scrie aici, noi suntem pierduti. Noi trebuie sa ne indreptam cu totul viata. Omul acesta, desigur, mai auzise el vorbin du-se despre []Este cunoscuta istoria unui om de la tara care s-a apucat sa citeasca in Noul Testament. El citea, sotia asculta. Tu nevasta a zis sotul, oprindu-se in loc daca e adevarat ce scrie aici, noi suntem pierduti. Noi trebuie sa ne indreptam cu totul viata.

Omul acesta, desigur, mai auzise el vorbin du-se despre pacat. Mai stia el ceva, desigur, despre pacat si virtute. Dar cuvantul biblic i-a aratat pacatul intr-o lumina noua. I-a aratat viata si indreptarea intr-o lumina noua, intr-o lumina hotaratoare, ce l-a hotarat la viata noua.

Candela cuvantului biblic este o lumina scumpa ce ne insoteste pana la mormant si ne trece si prin noaptea mormantului. In orice intuneric de incercari si de necazuri ai ajunge, daca este Cuvantul lui Dumnezeu faclie picioarelor tale, n-ai de ce sa te temi. Nu-i nici un vant atat de tare si nici o noapte atat de mare sa-ti stinga aceasta lumina. i stiinta este o lumina; dar o lumina ce se stinge cand ai avea mai mare lipsa de ea. Unul din cei mai mari filozofi ai omenirii, germanul Scho penhauer, fiind odata greu bolnav, fu aflat de un prieten al lui citind din Biblie. Cum se poate ca tu, prietene, cu cartile tale de inalta filozofie, sa citesti in...