O alta asemanare a Cuvantului lui Dumnezeu din Biblie e si cea din psalmul 118: Faclie (can dela) picioarelor mele este cuvantul Tau si lumina cararilor mele. Ce asemanare scumpa si potrivita! Cuvantul lui Dumnezeu din Biblie cu adevarat candela si lumina este pentru viata noastra. In Biblie este o candela coborata din cer. Este o []O alta asemanare a Cuvantului lui Dumnezeu din Biblie e si cea din psalmul 118: Faclie (can dela) picioarelor mele este cuvantul Tau si lumina cararilor mele. Ce asemanare scumpa si potrivita! Cuvantul lui Dumnezeu din Biblie cu adevarat candela si lumina este pentru viata noastra.

In Biblie este o candela coborata din cer. Este o lumina coborata din cer, care lumineaza calea si calatoria vietii noastre. Milioane si milioane de suflete au pasit spre cer, spre vesnicie, mergand pe drumul aratat de aceasta lumina.

In intunericul acestei lumi, Cuvantul lui Dumnezeu din Biblie este o Lumina sfanta care ne arata neincetat calea vietii. Nu este nici un in tuneric care sa poata intuneca aceasta Lumina.

Intunericul nu o poate cuprinde. Ea ne arata neincetat calea spre cer.

Cuvantul lui Dumnezeu din Biblie este apoi o lumina ce a rata lamurit ca lea vietii. Lu mina cuvantului biblic nu cunoaste nici un compromis cu intunericul. Ea iti arata clar hotarul dintre lu mina si intuneric. Lumina cuvantului biblic nu sufera intunericul pacatelor si mustra fara crutare pe oricine ar incerca sa traiasca si cu lumina, si cu intunericul.

Este cunoscuta istoria unui om de la tara care s-a apucat sa citeasca in Noul Testament. El citea, sotia asculta. Tu nevasta a zis sotul, oprindu-se in loc daca e adevarat ce scrie aici, noi suntem pierduti. Noi trebuie sa ne indreptam cu totul viata.

Omul acesta, desigur, mai auzise el vorbin du-se despre pacat. Mai stia el ceva, desigur, despre pacat si virtute. Dar cuvantul biblic i-a aratat pacatul intr-o lumina noua. I-a aratat viata si indreptarea intr-o lumina noua, intr-o lumina hotaratoare, ce l-a hotarat la viata noua.

Candela cuvantului biblic este o lumina scumpa ce ne insoteste...