S-a intamplat in 24 februarie 303: Imparatul roman Diocletian publica edictul prin care se incepe persecutia crestinilor in Imperiul Roman de Rasarit. Incercarea de a reforma viata religioasa prin reactivarea vechilor culte (cultul lui Jupiter devine obligatoriu) duce, in anii 303-304, la promulgarea a 4 edicte anti-crestine care declanseaza cea mai mare persecutie []The post S-a intamplat in 24 februarie 303 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 24 februarie 303 was first posted on februarie 24, 2021 at 12:10 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 24 februarie 303: Imparatul roman Diocletian publica edictul prin care se incepe persecutia crestinilor in Imperiul Roman de Rasarit. Incercarea de a reforma viata religioasa prin reactivarea vechilor culte (cultul lui Jupiter devine obligatoriu) duce, in anii 303-304, la promulgarea a 4 edicte anti-crestine care declanseaza cea mai mare persecutie din istoria imperiului impotriva acestei religii, ramase in istorie sub denumirea de Persecutia lui Diocletian. Persecutia lui Diocletian (Marea Persecutie) a fost cea mai severa dintre persecutiile asupra crestinilor din timpul Imperiului Roman.

In.anul 303, imparatul Diocletian si colegii sai Maximian, Galerius si Constantius Chlorus au emis o serie de edicte de revocare a drepturilor legale ale crestinilor si le cereau acestora sa respecte practicile religioase traditionale din Roma antica (printre care inchinarea la statuile zeilor din temple si aducerea de jertfe acestora). Mai tarziu, edictele vizau clerul crestin si impuneau sacrificii universale, prin care toti locuitorii imperiului urmau sa faca sacrificii zeilor oficiali . Persecutia a variat in intensitate pe cuprinsul teritoriului imperiului cea mai indulgenta forma de persecutie a fost in Galia si Britannia, unde doar prima parte a edictului a fost aplicata, si cea mai acerba a fost in provinciile orientale.

Crestinii au fost intotdeauna obiectul unor discriminari locale in imperiu, dar imparatii...