NOUTĂŢI CE NU SE ÎNVECHESC
Intreg Vechiul Testament este in atentia pregatirii venirii in lumea noastra a lui Iisus Mesia. Fiecare scriitor, din locul unde se afla si in felul in care Duhul Sfant il lumina si il inspira, potrivit cu intelepciunea si puterea de intelegere, prin proorocii, dezvaluia Adevarul privind venirea lui Iisus Mesia si pregatind omenirea spre a fi intampinat cu osanale.
In cele patru Evanghelii, Iisus Mesia, Mantuitorul lumii, este descoperit si aratat.
In Faptele Sfintilor Apostoli, Iisus Mantuitorul este aratat si Evanghelia Sa este propovaduita.
In Epistole, Iisus Hristos Mantuitorul este lamurit bisericilor, credinciosilor. Iar prin Apocalipsa se vadeste realitatea marturisirii. Dumnezeu ne arata ca, prin El, toate lucrurile ne sunt aratate, lamurite si indeplinite.
Cum s-a mai spus si se mai spune mereu, Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, insuflat de Duhul Sfant. Oamenii Bibliei au grait si au umblat manati de Duhul Sfant.
Orice carte scrisa sau propovaduita nimeni nu o poate lamuri ca autorul ei. Citirea Bibliei nu e de ajuns, nu e totul. Biblia trebuie inteleasa in Duhul in care a fost scrisa. i tocmai in aceasta sta taina adevaratei marturisiri. Cine nu-L are pe Duhul nu este al Lui, nu are viata in sine, nu este trimis, este fals.
Biblia este Cartea cartilor, unica in lume, si poarta cu ea raza de lumina a iertarii prin Jertfa de pe Cruce, aceea ce s-a sfintit cu Insusi Sangele Sau. Dumnezeu fiind, S-a desertat pe Sine, S-a intrupat din Sfanta Fecioara Maria, facandu-Se om asemenea noua, dar fara de pacat. A locuit printre noi plin de har si de adevar. A fost rastignit, omorat, dar a inviat, ca sa ne arate tinta si calea spre fericirea cea vesnica ce o intrevedem cu ochii credintei. Ostenindu-ne spre ea, scapam de urgiile ce vor veni, avand indurare pentru mostenirea comorilor vesnice.
Tot ce s-a scris in Vechiul Testament, ca si in Noul Testament, sunt realitati absolute, covarsitoare, de claritate divina. Desi par simple la prima vedere, ele sunt adanci in continut.
Scriitorii Bibliei au scris din locuri diferite, de pe pozitii diferite, fara a se intelege intre ei, fara a avea un plan comun, avand surse de inspiratie felurite, si totusi, privita in ansamblu, in lucrarea lor nu se poate gasi macar o umbra de contrazicere in problemele esentiale. Micile deosebiri de forma ce par a fi sunt mari dovezi ca aceste carti s-au scris liber, servind una si aceeasi cauza: pe Iisus Hristos Mantuitorul, singurul Eliberator al omenirii de sub robia pacatelor si urzitorul unei mantuiri vesnice. Aceste realitati divine erau cunoscute si mult cautate in vremile acelea. Multimile Il impresurau pe Mantuitorul, cautand sa-L vada, sa-L asculte; iar cei ce credeau in El se daruiau inaltelor slujiri.
In Biblie, si noi ne regasim pacea sufleteasca fara de care suntem ca niste oi betege, care pribegesc prin cele hatisuri. Ingenunchind langa aceasta candela a Cuvantului Dumne-zeiesc (Ps 118, 105), sa ne adancim si sa ne hranim din aceeasi invatatura din care s-au hranit inaintasii Sf. Prooroci, Sf. Apostoli, Sf. Parinti si toti drept-maritorii crestini ai veacului de aur si din apa vie din care s-au adapat ei.
Cercetand Sfintele Scripturi cu interes mantuitor, de fiecare data, textele ei apar imbracate in lumina noua, mai interesante, mai frumoase, mai reale, mai adanci si mai pline de inteles, ca spicul plin cu boabe ce se daruieste deplin pentru painea atat de necesara vietii.
Biblia ramane pentru toate veacurile singura Carte care nu se invecheste, nu imbatraneste, nu poate fi depasita de nici un timp sau vremi oricat de moderne. Este vesnic actuala pentru...