S-a intamplat in 11 martie 1931 . S-a nascut actorul Ion Besoiu. Ion Besoiu (n. Sibiu, d. 18 ianuarie 2017, Bucuresti) a fost un actor de film, radio, teatru si televiziune roman. A absolvit Academia de Teatru si Muzica din Sibiu, a activat ca actor in multiple ocazii si a fost directorul teatrului Lucia []The post S-a intamplat in 11 martie 1931 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 11 martie 1931 was first posted on martie 11, 2021 at 2:53 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 11 martie 1931 . S-a nascut actorul Ion Besoiu. Ion Besoiu (n. Sibiu, d. 18 ianuarie 2017, Bucuresti) a fost un actor de film, radio, teatru si televiziune roman. A absolvit Academia de Teatru si Muzica din Sibiu, a activat ca actor in multiple ocazii si a fost directorul teatrului Lucia Sturza Bulandra din Bucuresti.

Ion Besoiu s-a nascut la Sibiu, si a absolvit Academia de Teatru si Muzica din Sibiu. A debutat in 1950, dar consacrarea a venit abia dupa turnarea filmului Toate panzele sus , in regia lui Mircea Muresan, in care i-a avut ca parteneri pe actorii ca Ilarion Ciobanu si Jean Constantin. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului Radu Stanca , din Sibiu, dupa care s-a mutat la Bucuresti, unde a jucat la Teatrul Lucia Sturza Bulandra si a fost, ulterior, timp de 12 ani directorul acestui teatru. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale in teatru sunt: Closca, in Procesul lui Horia (1967), Serebreakov, in Unchiul Vanea (1983), Polonius, in Hamlet (1985), Oronte, in Mizantropul (1989), Corifeu, in Antigona (1993), Ferapont, in Trei surori (1995), Senecus, in Caligula (1996), si Muhoianov Ivan Matveevici, in Oblomov (2003). Iubea publicul si se simtea iubit in sala de teatru. In teatru, simti caldura aproape epidermica a publicului, este o recunoastere imediata. In film, care ramane si dupa 30 de ani, daca nu participi la premiera, nu-ti dai seama care e reactia publicului , spunea intr-un interviu acordat ziarului Adevarul. Ion Besoiu a avut o activitate cinematografica impresionanta, 80 de filme. Cateva dintre productiile in care a jucat: Furtuna , Neamul oimarestilor , Haiducii , Rascoala , Mihai Viteazul , Ciprian Porumbescu , Pacala , Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii , Ultima noapte de dragoste , Lumini si umbre , dar si Bucuresti, non stop . In 2002, a primit Premiul...