Aceasta inchinare a ingerului Gavriil in fata Sfintei Fecioare Maria nu este o inchinare ca lui Dumnezeu. Pentru ca insusi acest inger minunat si puternic nu-l lasase candva pe Daniel, care cazuse cu fata la pamant inaintea lui, ingrozit, sa i se inchine ca lui Dumnezeu, ci l-a atins si l-a sculat repede, iarasi in []Aceasta inchinare a ingerului Gavriil in fata Sfintei Fecioare Maria nu este o inchinare ca lui Dumnezeu. Pentru ca insusi acest inger minunat si puternic nu-l lasase candva pe Daniel, care cazuse cu fata la pamant inaintea lui, ingrozit, sa i se inchine ca lui Dumnezeu, ci l-a atins si l-a sculat repede, iarasi in picioare (Daniel 8, 18).

Iar mult mai tarziu, dupa aceea, tot el a fost acela inaintea caruia Sfantul Apostol Ioan, la fel de uimit de tot ce i s-a descoperit, i se aruncase la picioare, ca si mai demult Daniel, sa i se inchine. Dar el i-a zis: Fereste-te sa faci una ca aceasta inchina-te asa numai lui Dumnezeu (Apoc. 22, 8-9).

Dar cuvintele pe care ingerul stralucit le spune Sfintei Fecioare inca de la inceput si toate cuvintele pe care i le spune dupa aceea, dar mai ales felul plin de respect sfant cu care ii vorbeste el tot ce a fost trimis sa-i spuna sunt cea mai cutremuratoare dovada despre marea pretuire, despre unicul har si unica binecuvantare pe care le-a primit Preasfanta Fecioara Maria din...