din vorbirea si rugaciunea fratelui Traian Dorz de la adunarea onomastica a fratelui Popa Petru, Saucani 29 iunie 1985 Cititi capitolul 25 din Evanghelia dupa Matei si veti vedea ce frumos a fost cuvantul Mantuitorului cu care s-a despartit El de ucenicii Sai si de toti ascultatorii Lui. Acolo sunt trei parti frumoase. De []din vorbirea si rugaciunea fratelui Traian Dorzde la adunarea onomasticaa fratelui Popa Petru,Saucani 29 iunie 1985Cititi capitolul 25 din Evanghelia dupa Matei si veti vedea ce frumos a fost cuvantul Mantuitorului cu care s-a despartit El de ucenicii Sai si de toti ascultatorii Lui. Acolo sunt trei parti frumoase.

De la versetul 1 pana la 14, se vorbeste despre Pilda celor zece fecioare. Aici este vorba despre credincioasele Domnului din Biserica, surorile noastre din adunarea Domnului, impartite in doua parti. Unele sunt in adunare, au toata infatisarea si numele de credincioase, au candela, au Biblia, au Cuvantul lui Dumnezeu, au cartea de cantari, dar in toate acestea nu exista untdelemnul, caldura, puterea, viata traita in Evanghelie dupa voia lui Dumnezeu. Celelalte, care se aseamana in toate privintele cu cele dintai, au acel ceva ceresc si sfant care formeaza valoarea si puterea, si caldura, si lumina vietii in Hristos, untdelemnul din candela, acea putere dumnezeiasca ce da viata, caldura, lumina, traire, roade celor care o au. E o instiintare frumoasa pentru surorile noastre credincioase care ard in slujba lui Dumnezeu. A caror rugaciune arde, a caror viata traita in slujba lui Dumnezeu e o ardere mereu curata si frumoasa in slujba sfanta. Ard pentru familiile lor, ard pentru adunarea Domnului, ard pentru Biserica Domnului, ard pentru tot ceea ce trebuie sa fie curat, frumos si sfant in viata lor de familie, in viata lor de credincioase si-n viata lor pe care o duc in Lucrarea lui Dumnezeu. Ce frumoasa este viata aceasta de ardere in slujba lui Dumnezeu! Domnul sa binecuvanteze aceste suflete scumpe care cresc, care hranesc, care mangaie, care ajuta, care binecuvanteaza tot ce are nevoie de viata lor, prin arderea aceasta sfanta a vietii launtrice in slujba lui Dumnezeu. i Domnul sa le ajute si pe celelalte surori, care vin, dar nu ard; care canta, dar nu tremura si se nu se cutremura; care se roaga, dar nu au lacrimi si n-au putere; care cunosc pe Domnul, dar nu ard din dragoste pentru El si din dorinta de a-L sluji.

Dupa aceea le vorbeste Mantuitorul slujitorilor Lui, fratilor nostri din Lucrarea lui Dumnezeu si din Biserica. Vorbim despre Pilda cu talantii, pentru ca fiecaruia dintre cei care au venit in Lucrarea lui Dumnezeu i-a fost incredintat un talant, doi talanti sau cinci talanti. Noi nu suntem dintre cei cu cinci talanti. Acestia sunt marii oameni ai lui Dumnezeu care au capatat daruri binecuvantate si au stiut sa le puna cu toata puterea in slujba sfanta. Acestia au fost ca Sfintii Apostoli Petru si Pavel, care cu toata puterea si cu tot devotamentul vietii lor s-au pus in slujba lui Dumnezeu. Acestia da! Acestia au castigat pentru Dumnezeu comori mari, lucruri mari. Au realizat pentru Dumnezeu fapte mari. i Domnul le-a promis fagaduinte vesnice. Ce minunata este lauda si rasplata cu care Domnul ii binecuvanteaza pe marii Sai oameni, pe slujitorul care a venit...