Praznicul de duminica ne pune stalpari in mana, ca sa praznuim amintirea acelei zile cea dintai si cea din urma in care Mantuitorul S-a lasat sa fie sarba torit pe pamant si a intrat cu triumf in Ierusalim. Ascultati duminica la biserica cum spune evanghelia ca L-a primit Ierusalimul pe Hristos: cu stalpari de []Praznicul de duminica ne pune stalpari in mana, ca sa praznuim amintirea acelei zile cea dintai si cea din urma in care Mantuitorul S-a lasat sa fie sarba torit pe pamant si a intrat cu triumf in Ierusalim. Ascultati duminica la biserica cum spune evanghelia ca L-a primit Ierusalimul pe Hristos: cu stalpari de finici , cu cantece de osana, imparatul lui Israel si cu vesminte asternute in calea Lui.

Crestinilor! Sa luam aminte: imparatul Hristos Se apropie acum si de Ierusalimul sufletului nostru, Sa iesim si noi intru intampinarea Lui cu flori, cu stalpari si cantari de marire.

Florile sunt semnul curateniei si al frumosului si daca pamantul isi are in tot anul o primavara care il curata si il imbraca cu fiori curate si frumoase, si su fletul nostru trebuie sa si aiba in tot anul o primavara care sa-l curete de pacate si sa-l umple cu flori curate si frumoase. Aceasta primavara a sufletului este postul acesta de curatire si innoire sufleteasca, al Invierii Domnului.

Crestine! Da-ti seama si te cerceteaza: oare ai tu aceasta primavara cu flori in suflet? Oare rasarit-au flori si stalpari de curatenie in sufletul tau? Altcum cu ce vei intimpina si primi pe Imparatul Hristos? Sa luam aminte! Iata, Imparatul maririi Se apropie sa intre in Ierusalimul sufletului nostru. Dupa ce am postit si ne-am martu risit, acum soseste Taina cea mare a sfintei Cuminecaturi; adica...